Skocz do zawartości
  • 0

bagnet do mausera

benek1984

Pytanie

Napisano

Pytanko jak w tytule,a drugie w jaki sposób można go wyczyścić??
dane:
dł. ostrza: 25 cm
szer. ostrza: 2,3 cm
dł. rączki: 13cm
cały z metalu
pozdrawiam wszystkich

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No to jeszcze dwa pytania- zerknij na tą fotkę i powiedz, czy w Twoim bagnecie styk okładzin z głowicą bagnetu jest prosty (jak w dolnym) , czy skośny (jak w górnym) ?

http://img191.imageshack.us/img191/2486/skosu.jpg

Jaka jest szerokość jelca w Twoim bagnecie – osiem, czy raczej sześć milimetrów (wymiar z górnym znakiem zapytania na fotce) ??
Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
szerokość jelca 6 mm, a całkowita długość bagnetu 38cm
a jeśli chodzi o styk okładzin z głowicą bagnetu, to wydaje mi sie że jest prosty ale nic nie widac prawie;/
a ta okładzina to z czego jest zrobiona???
bo tu na moim wyglada na metal i niema żadnych nitów- gładka powierzchnia
pozdrawiam
Napisano
Nie wiem ca sądzić o Twoim bagnecie. Całkowicie metalowe rękojeści były w niemieckich pierwszowojennych bagnetach zastępczych, ale nie kojarzę ersatza z rękojeścią w takim kształcie. Proporcje podpowiadają mi polski bagnet z fantazyjnymi- metalowymi okładzinami… Ciężka sprawa …
Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano

Pytanko jak w tytule,a drugie w jaki sposób można go wyczyścić??
dane:
dł. ostrza: 25 cm
szer. ostrza: 2,3 cm
dł. rączki: 13cm
cały z metalu
pozdrawiam wszystkich

Napisano
Zbyt wydatny dziób głowicy jak na niemiecki bagnet...
Niestety- skany są jedną wielką plamą, na której nie widać szczegółów, ciężko cokolwiek na ich podstawie powiedzieć. Gdybym na podstawie proporcji miał „strzelać” obstawiałbym bagnet polski, lub czechosłowacki.
Po której stronie „dziobka” rękojeści jest część tnąca ostrza – po jego stronie, czy odwrotnie ??
Pozdrawiam,
Piotr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie