blackdog68 Napisano 22 Luty 2010 Autor Napisano 22 Luty 2010 Znaleziony w ruinach starego dworku.W bardzo ładnym stanie zachowania.Średnica 23 mm grubość 2,5 mm.Materiał mosiądz,wierzch srebrzony.
blackdog68 Napisano 22 Luty 2010 Autor Napisano 22 Luty 2010 Tył guzika.Z napisem EXTRAFEIN i ozdobami z motywem liści.
manierka Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 hrabiowski chyba sadzac po koronie zobacz sobie i poszukaj na tej stroncehttp://herbypolskie.strefa.pl/herbarz_MC/_INDEX_herb.htmja bym go datował na koniec 19wpolicz kulki na koronie i zobacz jak pasujePost został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 17:24 22-02-2010
blackdog68 Napisano 22 Luty 2010 Autor Napisano 22 Luty 2010 Kulek w koronie jest 9 a te linki co podałeś są takie same.
samgnus Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Witam! W katalogu,który posiadam znalazłem identyczny...oczywiście jest hrabiowski,ale na dużym herbie jest drugi mniejszy...książęcy,co by wskazywało zgodnie z katalogiem,że symbolizuje pochodzenie obojga małżonków,tj.hrabiowskie i książęce.
kopijnik2 Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Witam! W katalogu,który posiadam znalazłem identyczny...oczywiście jest hrabiowski,ale na dużym herbie jest drugi mniejszy...książęcy,co by wskazywało zgodnie z katalogiem,że symbolizuje pochodzenie obojga małżonków,tj.hrabiowskie i książęce....proszę przeczytać - herb złożony" w heraldyce niemieckiej...część zdań twierdzących mija się z prawdą...
samgnus Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Jeśli Kol.kopijnik2 ma coś konkretnego do wniesienia do zagadnienia,to po prostu proponuję konkretnie napisać ,co ma Kol.do napisania,dodania lub sprostowania,a nie posługiwać się cytatami cudzych postów podpartymi niedopowiedzeniami,sugestiami,insynuacjami.Taki ton wypowiedzi(nie po raz pierwszy z resztą)na tym forum nie dość,że nie wnosi nic do sprawy...no może poza zaspokojeniem Kol.ego",to na dodatek w mojej ocenia zaniża niepotrzebnie poziom dyskusji.Pozdrawiam!
samgnus Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 P.S.Reasumując i pisząc wprost...co do treści merytorycznej nie polemizuję,bo nie czuję się ekspertem w tej dziedzinie bazując jedynie na posiadanych materiałach...mnie osobiście razi jedynie ton wypowiedzi Kolegi.Pozdrawiam!
kopijnik2 Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 wróćmy do podstaw...proszę przeczytać - herb złożony" w heraldyce niemieckiej...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.