Skocz do zawartości

x terra 50 a ace 250

majos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam dziś niemiałem co robić więc zrobiłem pare testów napowietrznych kilku monet w/w wykrywaczami gdyż takowymi dysponuje i troche zasmucił mnie fakty że sporo drozsza x terra niewiele sie rużni zasięgiem od ace teraz pytanko czy w glebie jest tak samo czy tam juz minelab odskakuje troche zasiegiem
Napisano
oto wynik testu aha i dodam że minelab ma cewke koncentryczną 7,5 kHz
kilka popularnych monet z lewej wynik x terry z prawej ace 250

medzl za wolność śr 33 mm 29 cm - 27cm
4 pfeninge 1845 23cm - 22cm
trojak SAP 20cm - 20cm
50 groszy Ni 1923 19cm - 18cm
1grosz SAS 1755 19cm - 20cm
1silbergroshen 1871 18cm - 20cm
Boratynka 15cm - 16cm

test oczywiście napowietrzny
Napisano
majos a możesz zrobić test terry na współczesnych monetach 1,2,5 zł ewentualnie jakieś prl-ki , nie mam żadnej z wymienionych u Ciebie a chciałbym porównać z swoim nowym zakupem ;)
Napisano
raczej wątpię żeby w ziemi u x-terry ten zasięg o wiele wzrósł i tu się zgodzę z kolegą lv426 że raczej średni pomysł..
Napisano
1pln współczesny 19cm
20 groszy 1979 17cm
5złoty 1975 21cm
10złoty 1975 21cm
1złoty 1985 23cm

takze x terra 70 chyba zdaje sie też niepowala na nogi
Napisano
dla porównania vaquero na superstrojeniu , dyskryminacja kreska ponad iron, test w pokoju blisko komputer , wieża grzejnik, wykrywacz stabilny , ustawienia takie jak chodziłem praktycznie z Cibolą w terenie. Strojenie zrobione jak w instrukcji - 5 obrotów w lewo , 2 w prawo. Strojenie do gruntu pewnie da lepszy zasięg.
1 pln współczesny - stabilny sygnał na 28 cm , maxymalny 29cm
10 zł 1987 r.- 31 cm
1 zł 1986r.- 28 cm
Sprzęt mam drugi dzień więc czy dostroiłem go dobrze do powietrza czy nie tego już nie wiem ale wedle zaleceń instrukcji.
Napisano
Witam nie wiem jak robiłes te testy na X-Terra 50 lub była uszkodzona mam jeszcze w domu X-terra 30 i zasięgi są o wiele lepsze niż podałeś na X-Terra 50.
Kiedyś robiłem testy takie jak ty na X-Terra 30 i wynikało z tego że podane zasięgi które podajesz są zaniżone .
X-Terra czułość 9 dyskryminacja wycięta dwa kwadraciki zasięgi przy wyraźnym sygnale.
1 złoty 27 cm
5 groszy 28 cm
2 złote 28 cm
5 złotych 28 cm.
Napisano
Majos czemu twierdzisz że x tera70 nie powala na nogi,kiedyś chodziłem z ace i już więcej nie chce.To jest sprzęt gdzie trzeba się narobić żeby coś znaleść,wiaderko polmosów na jedną monetke o innych śmieciach znalezionych nie wspomne a o zasięgu nawet nie wspominam.
Napisano
Ten test dla x-terry50 to brednie najwyzszych lotow.
Nie posadzam zalozyciela watku o zla wiare wiec pewnikiem uszkodzony wykrywacz.
Napisano
Jakieś żarty przedstawiasz z tymi testami nie myślisz chyba że 250 jest lepsza od Minelaba?Zrób test w ziemi chociaż myślę że nie ma porowniania
Napisano
Kolego zrob testy zakopujac monety w ziemi i zobaczysz ze wyniki benda duzo lepsze (testy powietrzne nijak sie maja do minelabow).
Napisano
rob z tego co wiem to polmosy nakryjesz każdym wykrywaczem, zresztą mi w ace pokazuje, że namierzyło aluminium i wtedy raczej nie kopie chociaż wiadomo, że monetki alu też były. Jeśli znalazłeś pełno innych śmieci to widocznie dobrze go nie poznałeś :)
Ja już chodzę z kanarkiem rok i jestem zadowolony :)
Na początku miałem kilka problemów ale wiem jakie stosować ustawienia i jest ok :)
Napisano
Widzisz michał ty wiesz swoje ja swoje, ale ace ma jeszcze jedną wade psy z paru kilometrów szczekają strasznie to drażni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie