Skocz do zawartości

Gniot na gazecie

Rekomendowane odpowiedzi

Dotyczacy samolotu szpiegowskiego w okolicy polskiego wybrzeza - wykrytego przez adar dzialajacy na zasadzie termowizji"(!) i najprawdopodobniej rosyjskiego, lecacego po wodach miedzynarodowych. Wojsko" przypuszcza, ze to byl rosyjski su-24. Dziennikarze GW dotarli do tego scisle tajnego materialu i poinformowali czytelnikow o calym incydencie

Ja wiem, ze jakosc artykulow GW spada - ale nie spodziewalem sie, ze az tak nisko... Wojsko" przypomina mi amerykanskie filmy z tekstem - Laczcie z Pentagonem/Waszyngtonem/NASA...
Linku nie podam bo gniot niesamowity

Do artykulu dolaczono 15 sekundowy filmik - 13 sekund reklam - 2 sekundy czegostam innego.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 10:02 20-02-2010

Ciag dalszy tematu - cytat z GW:
Politycy są zaniepokojeni informacjami o samolocie szpiegowskim, który podpatrywał ćwiczenia polskiego wojska. [...] ".
W jakim swiecie sie to wszystko dzieje.
Moze wprowadza jakies sankcje na wejscie na plaze - patrole przeciwdesantowe?

Też się ubawiłem czytając ten materiał na GW. Łojojoj, straszna historia. Przyleciał rozpoznawczy (szpiegowski") Su-24MR, poskanował i porejestrował sobie emisję naszych supernowoczesnych i supertajnych radarów oplot, znanych Rosjanom w detalach od lat :))) Normalnie zajęcie dla parlamentu :)))
No przecież to normalne, że jak jeden ćwiczy, to drugi go podgląda. To reguła gry. A niby od czego w naszej MW były i są OORP Hydrograf" i Nawigator"? A gdzie i po co latały nasze Su-20R obwieszone zbiornikami dodatkowymi i pudełkiem o nazwie KKR?

cyt.
Grupa Okrętów Rozpoznawczych powstała jako odpowiedź na postęp technologiczny w zakresie propagacji fal radiowych na przełomie lat 70. Marynarka Wojenna zdecydowała się wówczas na pozyskanie wyspecjalizowanych jednostek przeznaczonych (już na etapie projektu) wyłącznie do prowadzenia rozpoznania. Grupa Okrętów Rozpoznawczych to specjalna jednostka, której zadaniem jest zbieranie istotnych dla bezpieczeństwa narodowego informacji na akwenach operacyjnych Marynarki Wojennej oraz zadania walki radioelektronicznej. Jednostki pływające gOR operują na wszystkich morzach, gdzie znajdują się polskie okręty wojenne. Informacje i dane uzyskane dzięki pracy załóg okrętów rozpoznawczych to bezcenny i istotny element wiedzy na temat bezpieczeństwa Polski i jej obywateli, bezpieczeństwa sojuszników oraz utrzymania pokoju w naszej części świata. W roku 2002 za osiągnięcia i najwyższą jakość wykonywanych zadań Grupa została wyróżniona przez prezydenta RP Znakiem Honorowym Sił Zbrojnych RP. W skład Grupy Okrętów Rozpoznawczych wchodzą dwa okręty projektu "863 : ORP "Hydrograf i ORP "Nawigator\"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie