Surkan Boris Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 Proszę o identyfikacje tej marynarki , okresu użytkowania i kto mógł takowej używać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surkan Boris Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 Proszę o identyfikacje tej marynarki , okresu użytkowania i kto mógł takowej używać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surkan Boris Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 foto 2 , guziki chyba plastiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surkan Boris Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 guzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar35 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Mi to przypomina marynarkę klawisza" czyli funkcjonariusza SW.pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Cześć. Co do guzików to powojenne.PRL , czyli również marynarka może być z tego okresu . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ar35 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Dokładnie , zapomomniałem dodać że wg. mnie lata 70-80. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surkan Boris Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 a do jakiej służby ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Kolor tak jak kolega ar35 kojarzy się z klawiszami". Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmija Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Gdyby nie kieszenie, obstawiał bym Wojska Lotnicze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krecik wz. 65 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Lotniczy odpada - miały stalowy" kolor , granatowe guziki i inny krój Link to comment Share on other sites More sharing options...
yano Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Ja bym obstawiał na Straż Pożarną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Koledzy - mundur wyjściowy, wojskowy dzielił się na dwa rodzaje :- letni - jaśniejszy kolor- zimowy - ciemniejszy kolorte mundury dotyczyły kadry zawodowej.może to być również kurtka od munduru wyjściowego, żołnierza służby zasadniczej wojsk lotniczych, którzy mieli mundury wyjściowe w jednym, ciemnym kolorze. świadczyć o tym może właśnie prosty" krój kieszeni. Na zdjęciu również nie widać dokładnie, czy guziki nie są czasem granatowe.Niestety nie dysponuję w tej chwili fotami takiej kurtki, więc na razie są to moje przypuszczenia.Przydało by się dodatkowe info autora wątku na temat koloru guzików, oraz tego czy nie ma na mundurze jakichś stempli.-pozdro- Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 1984 rok - defilada żołnierzy WOPKna prawym skrzydle - podoficer zawodowy i w pierwszym szeregu - szeregowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 na kurtce szeregowego widać wyraźnie prosty" krój kieszeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 i inne zdjęcie z wojsk WOPK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Surkan Boris
Proszę o identyfikacje tej marynarki , okresu użytkowania i kto mógł takowej używać
15 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.