junkers323 Napisano 18 Luty 2010 Autor Napisano 18 Luty 2010 witamnabyłem taki bagnecik i w związku z permanentnym procederem podrabiania tych bagnetów proszę o ocenę oryginalności.z góry dziękuje
zukuri Napisano 19 Luty 2010 Napisano 19 Luty 2010 Masz bagnecik w rękach, więc masz większą możliwość oceny bagnetu...Robione dzisiaj kopie mają tylko wyglądać- oryginały mają działać…Weź bagnecik w ręce i spróbuj (z wyczuciem) wygiąć go na kolanie. Fałszerze nie zadają sobie na ogół trudu odróbką termiczną tych bagnetów- jeśli bagnet się wygnie masz replikę. Nie może być bronią coś, co się gnie przy pchnięciu, zamiast przebijać …Ten mały teścik nie daje co prawda certyfikatu oryginalności, ale pozwala odrzucić dużą ilość nieudolnie zrobionych kopii …Pozdrawiam, Piotr.
Gutek Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Nie podobają mi się te bicia, a co do oryginalności mam mieszane uczucia
artur23_2005 Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Te bagnety nawet w takich stanach w 90% są kopiami.Ostrzegam.Podrobić taki i postarzyć to żaden problem.Szczerze mówiąć są nie do odróżnienia.Jęśli chodzi o Twój egzemplarz to szokujące ma bicia.Ja osobiście bym go unikał.
8total4 Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 mnie też się nie podoba..bicia są jakieś dziwnie krzywe i poszarpane, każda litera wygląda jak nabita osobno..zastępczaki są dość często podrabiane, dlatego nie warto się w nie zaopatrywać z niesprawdzonych źródeł.pozdro.
Pytanie
junkers323
witam
nabyłem taki bagnecik i w związku z permanentnym procederem podrabiania tych bagnetów proszę o ocenę oryginalności.
z góry dziękuje
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.