lewandowski Napisano 14 Luty 2010 Autor Napisano 14 Luty 2010 Niestety nie mam lepszego zdjęcia, ale może to wystarczy do identyfikacji sygnetu... Nie wiem czy jest to oryginał i nie wiem z jakiego okresu. Nie mam przy sobie, więc nie mogę sprawdzić sygnatur...
8total4 Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 daj lepsze fotki.najprawdopodobniej jest to współczesny patriotyk, z motywem orła, trzech żołędzi i laurów.pozdro :)
QB@ Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Witam, total ma rację. Nie musisz dawać więcej zdjęć.Jest to współczesny sygnet patriotyczny z orłem, liśćmi dębu symbolizującymi siłę, wawrzynu-symbolizującego zwycięstwo nad własnymi słabościami oraz sześcioma żołędziami symbolizującymi 3 rozbiory polski, 3 zabory...Srebro próby 925.Identyczny mam właśnie na palcu.Nie wiem w jakich okolicznościach weszłeś w jego posiadanie, ale najczęściej spotyka się je w cenie ok.60zł.Pozdrawiam: QB@
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.