Yosarian71 Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 michalczewski ... daj spokój, przecież widzisz, że to na nic. Udzielasz porady, a ktoś Ci odpisuje, zamiast poradzić to się czepiasz" ... szkoda czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Kolego Bartku, tak się składa, że koledzy ze 130 Pzlehr (Michalczewski i Hindus) są chyba jednymi z nielicznych w Polsce, którzy obcowali z tego typu sprzętem (znając zachodnie muzea zapewne w 100% sprawnym) i zostali w pewnym stopniu przeszkoleni przez osobę, która z tej armaty strzelała na ostro ( http://panzerlehr.mojeforum.net/viewtopic.php?t=1187&postdays=0&postorder=asc&start=0 ). Dlatego nie napinałbym się w stylu ie było Was to nie piszcie" tylko posłuchał co mają do powiedzenia. Ja w każdym razie z ciekawością przeczytałem ich wypowiedzi, zwłaszcza że były bardzo wyważone, interesujące i rzeczowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 Z zaciekawieniem przeczytałem posty Michalczewskiego z uwagami o działoczynach, takie uwagi mają wartość i wnoszą cokolwiek do omawianego tematu. Pisząc o krytykanctwie i wielepstwie" miałem na myśli cud - rady kolegi Odkrywcy, czy wspinającego się na wyżyny twórczości literackiej R51, który zadziwia nas spacerowaniem zimą w gotyckiej zbroi. Zamiast zionąć jadem, moralizować i puszczać smrodek dydaktyczny piszcie jak Hindus, Michalczewski i wszyscy Ci, któzy chcą się podzielić konkretną, często osobiście przetrnenowaną wiedzą, popartą studiami nad tematem czy udziałem w jakimś przedsięwzięciu. Wszystkie te karkołomne konstrukcje słowne, metafory, wykrzykniki, psu na budę się zdają,kiedy po wyciśnięciu z postu takiego nic nie wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 dzieki koledzy za informacje.postaramy sie je przedłożyc.. mam sznasę na xero orginalnej obsługi pak 40 myslę ze tez to pozwoli wyeliminować bączki..Postaramy się aby pak był jak najczęsciej na inscenizacjach. wtedy zabraszamy na pogaduchę...co do ładowania to faktycznie. sam to sparwdziłem pusta lekka łuska ładowana od strony działonowego nie ma takiej siły zeby zatrzasnąć zamek. ze srodka szło to lepiej - tzn wygodniej. jestesmy na etapie toczenia specjalnych łusek które będą grubsze i cięższe, wiec szansa na poczne ładowanie jest duza.pozdrawiam okejosps. a paluchy faktycznie mozna stracic bo zamek jak gilotynka :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 zastanawiam sie czy to foty ojowe" czy pozowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Luty 2010 Share Napisano 23 Luty 2010 zdjecie drugie - zobaczcie jakie mieli błoto... buty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 hehehhe z trzech zdjęć zamieszczonych przez Okejosa dwa dot. W-SS :-))) noooo, ale żeby 4 Panc nie miała zdjęć Paka??? :-))) pozdr. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 Pewnie już na tą stronę dotarliście, ale na wszelki wypadek wrzucę – sporo oryginalnych instrukcji niemieckich, w tym dotycząca amunicji do PaK40 w wersji PDF:http://www.lexpev.nl/manuals/germanyold.htmlPozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 Palce! Panzer?! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 Nie załadowało za pierwszym razem :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 Ćwiczenia.P.S. A swoją drogą interesujący temat warto byłoby wyodrębnić w nowym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.