wz22 Napisano 10 Luty 2010 Autor Napisano 10 Luty 2010 Ciekawy fant nie wiem czy polskie, na klamerkach sygnatura D.R.P żadnych pieczęci, znalezione w starej szopie na wsi. Jeśli ktoś zna temat proszę o pomoc w identyfikacji.
Catadero Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 ...i zbliżenie na służbowe sztylpy. Zdjęcie mam za szybą, stąd jakość słaba.C.
wz22 Napisano 10 Luty 2010 Autor Napisano 10 Luty 2010 Ciekawy fant nie wiem czy polskie, na klamerkach sygnatura D.R.P żadnych pieczęci, znalezione w starej szopie na wsi. Jeśli ktoś zna temat proszę o pomoc w identyfikacji.
mietek Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Przynajmniej klamerki sa niemieckie (DRP - niemiecki znak patentowy). Sztylpy byly uzywane przez niemieckie org paramilitarne i czasem oficerow. Uzywane tez w poczatkowym okresie w Wojsku Polskim. Widac je np na fotkach z okresu wojny 1920.
wz22 Napisano 10 Luty 2010 Autor Napisano 10 Luty 2010 dzięki ..................A ile coś takiego jest warte?chciałbym to ustalić gdyż nie zbieram tematu a w przyszłosci najprawdopodobnie będę sie chciał wymienić.No i nie stracić
Catadero Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Sztylpy cenione też były jako element ubioru motocyklisty.C.
wz22 Napisano 10 Luty 2010 Autor Napisano 10 Luty 2010 koledzy a może jakaś fotka fryca na motorku z czymś takim...Ciekawe Catadero dzięki....
Pytanie
wz22
Ciekawy fant nie wiem czy polskie, na klamerkach sygnatura D.R.P żadnych pieczęci, znalezione w starej szopie na wsi. Jeśli ktoś zna temat proszę o pomoc w identyfikacji.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.