gajowy408 Napisano 9 Luty 2010 Autor Napisano 9 Luty 2010 Witam.Mam pytanie .śmigając po lasach i polach ze smętkiem dość często nakopię się małych odłamków,gwoździ, kapsli itp.Aby skrócić przesypywanie ziemi za kawałkiem odłamka chcę zastosować magnes (neodym) .Czy nie zaszkodzi i nie wpłynie na pracę detektora??Widziałem jakieś sita itp ale z sitem w mokrej ziemi z gałęziami i kamieniami to lipa.Więc może magnesik ???Dziękuje
pawel888 Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 Nie wiem dokładnie ale magnesowanie silnego magnesu działa nie najlepiej na każdy sprzęt elekrtyczny, tak więc nie ryzykował bym, troszke cierpliwości i nie trzeba magnesu.:)A tak wogóle można wziąć troszke większą dyskryminację i nie będzie małych odłamków, gwoździ, kapsli:)<pozdro
honker Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 panowie bez przesady mały magnes ok.3cm ubrany w 2,3małe torebki foliowe przykleja się do trzonka fiskarsa i co to może przeszkadzać wykrywaczowi.kolega chodzi tak już kilka lat i złom znajdzie szybciej ode mnie a szczególnie pociski od pepeszy.pozd.marek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.