Skocz do zawartości
  • 0

Lornetka niemiecka - futerał

Eastlegion

Pytanie

Napisano

Witam.
Wpadła mi dzisiaj w ręce niemiecka lornetka wojskowa. Zastanawia mnie jedynie futerał. Były właściciel twierdzi, ze lornetka i futerał stanowią komplet od zawsze. Jednak na futerale wytłoczony jest napis Made in France". Dodam, ze lornetka idealnie pasuje do futerału.
Pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
więc nie dziw się że pasuje, bo tego kształtu lornetek było bardzo wiele i produkowanych niemal w każdym kraju.
pokrowiec może być trofiejny, dopasowany wtórnie.
pozdro.
Napisano

Witam.
Wpadła mi dzisiaj w ręce niemiecka lornetka wojskowa. Zastanawia mnie jedynie futerał. Były właściciel twierdzi, ze lornetka i futerał stanowią komplet od zawsze. Jednak na futerale wytłoczony jest napis Made in France". Dodam, ze lornetka idealnie pasuje do futerału.
Pozdrawiam

Napisano
Widzialem juz niemiecka w futerale polskim PZO, angielskie we francuskich, francuskie w angielskich, niemieckie w angielskich...itp.
Jak wyzej juz 8total4 napisal wiekszosc futeralow jest wymienna, wiec uzywano zdobycznych, czy tez poprostu oficer mogl kupic lornetke, czy futeral dowolnej produkcji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie