krecik wz. 65 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Oczywiście ! A jak modły i rzucanie uroków nie sprosta...zawsze jest skarbówka , albo tysiąc instytucji które chętnie nas sprawdzą...Wystarczy anonim nabazgrać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SIZAR Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Nie lubię krytykowania ogółu. Myślę że w każdym narodzie znajdzie się antysemita, czy inny szczur". Ani Polacy ani Żydzi nie są święci.Ale moim zdaniem trzeba pamiętać o tych którzy z narażeniem życia ratowali Żydów jak i o Żydach którzy walczyli z nami, np w powstaniu Warszawskim, czy też byli wzorowymi obywatelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 - jednak nasze głupie narodowe cechy nie powinny upoważniać ludzi żyjących w tej samej społeczności do sprzedawania nas za paczke fajek"...w zależności skąd zawiał wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 No właśnie to co szanowny moderator rzekł miałem na myśli-za granicą Żydzi,Włosi,Irlandczycy itd. trzymają się razem a jak jest z naszymi rodakami to chyba nie muszę wspominac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 To może rebusa zapodam...Niech każdy z kolegów wyobrazi sobie że Niemcy polują podczas wojny...na Polaków. I nieźle płacą za głowe. Przeszły dreszcze ? Przedstawiciele arodu wybranego" w 39'za friko wskazywali NKWD-zistą nauczycieli , policjantów , prawników i innych znaczących obywateli...Przykre ? - pewnie tak - ale jakże prawdziwe... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Ja chciałbym zaznaczyć że moja krytyka tyczy się tylko i wyłącznie tych, którzy łamali zasady moralności.Nie mam także zamiaru nikogo wybielać, bo poprawnością polityczną można się najwyżej zakrztusić.Źródła historyczne nie kłamią i można z nich wiele wywnioskować.Po tym jak silnie walczono z polskością w szeregach komunistycznych służb, w których bardzo często nadgorliwością wykazywali się ludzie pochodzenia żydowskiego, wcale nie dziwią mnie hasła typu polskie obozy", widać tak samo praktyką jak i teorią potrafią się wykazać Ci, którym na mapie jesteśmy niewygodni.Z tymi Żydami, którzy ginęli w słusznej sprawie jako obywatele Polski (bo tu mieszkali), walcząc czy to we Wrześniu `39, czy podczas okupacji, ci którzy próbują kabacić historię, raczej niewiele mają wspólnego.Przez nich przemawia fala szowinizmu i skrajnego radykalizmu, a każdego komu się to nie podoba próbują nazwać antysemitą.Próbując walczyć ze stereotypami, tworzą silniejsze stereotypy, które służą im do walki.Jest na to określenie, a nazywa się hipokryzją.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.