arturborat Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 A niektórzy narzekają, że coraz mniej fajnych miejscówek...:http://biznes.onet.pl/na-antarktydzie-znaleziono-whisky-sprzed-100-lat,18491,3173307,1,news-detalNaukowcy z Nowej Zelandii wydobyli z lodów Antarktydy whisky i brandy pozostawione tam przez podróżnika Ernesta Shackletona na początku ubiegłego wieku.Alkohol zlokalizowano już cztery lata temu - pod chatą używaną przez członków ekspedycji na biegun południowy w latach 1907-1909. Jednak dopiero teraz udało się przewiercić przez grubą warstwę lodu i dotrzeć do 3 skrzynek z ponad stuletnią whisky i dwóch wypełnionych butelkami brandy.Wyprawa Nowozelandczyków w poszukiwaniu butelek została zorganizowana przez firmę Whyte & Mackay, która jest obecnym właścicielem producenta odnalezionej w lodach whisky MacKinlay. Po zdobyciu próbek alkoholu, firma zamierza odtworzyć recepturę trunku sprzed lat. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIRVANA26 Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Fajne znalezisko-ale ja wole polskie piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 mam w domu whiskacza 30 letniego,ale wolę polskie piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Mam w domu piwo tego roczne, ale wole soczek pomarańczowy..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Skoro już mowa o Whisky,to muszę się pochwalić,że w sezonie 2009 miałem farta i wygrzebałem parę butelek tego jakże szlachetnego trunku.Dzisiaj będzie opróżniana ostatnia butelka na imprezie imieninowej u mojego braciszka.A na pocieszenie dla mnie ,to mam nowe namiary na trunki,które zostały wywiezione z knajpy.Z utęsknieniem czekam wiosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.