Skocz do zawartości

Proszę o pomoc!!!

jakubsa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Chciałbym kupić wykrywacz, lecz jest taki problem ze nie wiem jaki .Interesuje mnie taki na militarke i częściowo na monety(jeżeli to możliwe)
Moje propozycje jakie chciałbym to:
Hs-3(smetek) Garrett ace250,salamandra, fisher f2, All-2.
Który by sie nadawał???
z góry DZIĘKI
Jakubsa
Napisano
garret ace odpada na militarkę,pozostałych nie znam ale polecam proximę uniwersalna na kolorek jak i militarkę sam z takim chodzę więc mogę polecić....
Napisano
No lecz kolega w poprzednim wątku zaznaczał cenę do 600zł a Proxima kosztuje 1300zł więc... I nie zgodzę cie ze ace nie nadaje się na militaria, fakt to typowy monetkowiec ale na 50cm a max to zasięg 1,2m można wyjąc nim hełm... więc nie widzę przeszkody żeby by używany jako uniwersalka choć takich wykrywaczy nie ma...
Napisano
Szumsk wyjąłeś ace hełm z 50 cm? zasięg do 1,2 metra? Chyba na samochód lub czołg. On nie widzi mauserka z 30 cm więc o czym mowa , znam to z praktyki dlatego od razu się go pozbyłem. Na płytkie monetki jest ok. pozdrawiam
Napisano
Salamandra, jeszcze raz Salamandra, najnowszy model s5 wzmocniony, cewka 37cm - u producenta w Puławach kosztuje 650 z 3letnią gwarancją, sprzęt niezawodny, zasięgi doskonałe, dyskryminacja bardzo dobra, nie jest zbyt skomplikowany w obsłudze, przy odpowiednich ustawieniach łapie hełm z 70 cm przy czym nie pominie łuski czy monety z 38 cm. Sprawdzony. Polecam.
Napisano
Coś sie koledze Szumsk pomyliło z tym hełmem. 1.20 to Smetkiem" złapie a nie kanarem.

Ja ze swojej strony polecam HS-3 Smętek", sprzęt niezawodny, niedrogi, prosty w obsłudze i nikt mnie nie przekona ze w tym przedziale cenowym można kupić coś lepszego. Zasięg zarówno na większe militaria jak i na drobnice jest dobry. Nie jest żadną tajemnicą że kolorku nie wymiata tak jak dynamik ale spokojnie daje sobie rade.
No i jest kilka modeli cewek do wyboru co jest bardzo dużą zaletą.
<pozdro
Napisano
Dyskryminacja bardzo dobra" - co to oznacza ?
Wielu tu wypisuje taka fraze nawet o urzadzeniach w ktorych mozna dyskryminowac tylko metale do... albo metale od... natomiast nie da sie dyskryminowac np. metali pomiedzy...
Powiedzmy ze chce wyciac wszystko do zlota w tym zelaza i wszystko ponad zloto w tym srebro. Ot i taka dyskryminacja w ktorej moge ustawic tylko miedz, tylko zloto czy np. tylko srebro i do tego jeszcze skuteczna to bedzie naprawde bardzo dobra dyskryminacja.
Napisano
Jezeli cos jest do wszystkiego to najpewniej jest do niczego, trzeba sie okreslic co chce sie ciagnac. Jezeli drobnice to mysle, ze ace 250 bedzie dobrym zakupem na poczatki chodzenia z piszczalkami. Cena adekwatna do jakosci wykonania i osiagow. Prosty w obsludze i funkcjonalny (I prosze mi tu nie imputowac" ze jest zbyt prosty i plazowy, bo jego prostota jest zaleta przynajmniej w poczatkach). Jezeli decydujesz sie na militarke to niestety nie moge udzielic jednoznacznej odpowiedzi bo mam za male doswiadczenie, ale faktem jest, ze w terenie mocno zalesionym rewelacji bym sie nie spodziewal.
Faktycznie chelmow z 50 cm jeszcze moim kanarem nie wyciagnalem ;)
Pozdrawiam
Napisano
Przepraszam Szumsk hełm z 50cm,też nierealne. Max zasięg 1.20 raczej tez nie, a to co jest napisane w instrukcji obsługi i co podaje producent nijak sie ma do rzeczywistości :-)
<pozdro
Napisano
Dzieki za odpowiedz.
Mysle ze kupie hs-3, a tak na marginiesie raz na takim szkolnym klubie poszukiwawczym to znalezlismy denar króla Jana Kazimierza z 1665 r.! i to
moze foto wstawie ;]
Napisano
ja tam mam ace250 i sobie chwale udało mi sie nim wyciagnac srebrna bransoletke z głebokosci 30cm militarke tez łapie za taka cene to jeden z lepszych a smetek mam znajomego byłem z nim na wykrywce sie nakopał i samo dziadostwo znalazł a ja moim ace250 guziczki i moetka sie trafiła 50kopiejek 1897.zreszta kazdy chwali to co ma.
Napisano
ja posiadam ace 150, wiem, że to nie to samo co 250 ale z tego co czytałem zasięgi mają prawie takie same. I musze Wam powiedzieć, że jestam bardzo zadowolony, malutką monetke wyciągnąłem z ponad 15 cm więc nie tak źle i nie zgodze się z tym ze to plazowa zabawka, choc jest prosty w obsludze :)) ja tam go nie mam zamiaru zmieniac i polecam 150 jak i 250 !! :)
Napisano
Ehh niechce mi sie znowu pisać tego samego o smętku" każdy ma swoje wady i zalety. Moze miałeś więcej szcześcia poprostu i to tyle? Ja osobiście jestem jak najbardziej za smętkiem"na militaria i nikt mnie nie przekona do Ace jezeli o to chodzi. A no i nie powiem że Hs jest wymiatacz na polach, jak dla mnie są lepsze wykrywki typowe dynamiki, jednym z nich jest Ace250 i dlatego w tym przedziale cenowym na monety głównie jego sie poleca, i spisuje sie na poletkach świetnie.

Ale taka moja prośba prosze nie pisać ze Ace250 ma lepszy zasięg niż HS-3, na kolorową drobnice lepszy-w zasięgu nie dorównuje smętkowi".I myśle że to tyle jeżeli chodzi o te 2 sprzęty.
<pozdro
Napisano
kurde,zima a coraz więcej leniwców..jak szukałem wykrywki dla siebie po swym pierwszym PI to korzystałem z WYSZUKIWARKI a nie pisałem puste pytania...
czytałem wpisy o każdej wykrywce,porównywałem i wybrałem
smętka oczywiście.cały czas na stanie,z dwoma 25 i 37cm cewkami.
mniejsza jest idealna na monetki,na plaże itp.
duża potęga na militarkę,tylko czasem się zaczepie o krzaki jak się zagapie ale zasięg potęga:)
30cm uniwersalna.
nie chce mi sie więcej rozpisywać,po raz kolejny potwierdzę słowa pawła888
(aha,pawełek,jak mój fant?oczyszczony?)
pozdro
Napisano
Hebda nie denerwuj sie tak,kto pyta nie błądzi choć na tym forum to nie tak do końca:)

A Twój fant hmm mam wiertło i to nie byle jakie :)
Sory za offtop.
<pozdro
Napisano
Każdym wykrywaczem coś się znajdzie zależy od szczęścia i miejsca kolega mój jabelkiem znalazł hełm, miałem ace 150,póżniej all-1 i też mówiłem tak jak kolega niżej że nie zamienię swego wykrywacza na coś innego, bo po co mam dobry i tani wykrywacz na monety i militaria.Niestety czas robi swoje teraz gustuje w minelabach
Napisano
kilka linków dla niedowiarków,że kanar nie wyjmie hełmu z 50cm... I nic nie mówiłem ze bierze 1,2 metra tylko z 50 cm, a 1,2 m to max zasięg kanara na większe przedmioty typu samochód !!!
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=655724#899005

http://www.youtube.com/watch?v=RqDs69GzN9k&feature=related
na końcu piła z odległości na oko około 60cm...

Podałbym więcej ale mi się nie chce szukać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie