Skocz do zawartości
  • 0

Drewniana skrzynia.

vis1939

Pytanie

Napisano

Witam,znalazłem takie coś" w miejscu gdzie przed wojną znajdował się wydział elaboracji fabryki zbrojeniowej,a w latach powojennych magazyny samochodowych części zamiennych.
Są przypuszczenia że jest to pojemnik z latryn gdyż zostało znalezione w ich pobliżu,ale na wszelki wypadek prosiłbym o opinie.
Pozdro.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
też mi sie wydaje ze to pojemnik
na jakiś materiał lub produkt do produkci materiału wybuchowego dlatego pytałem czy to sie otwiera bo klop miał by jedną sciane otwieraną
Napisano

Witam,znalazłem takie coś" w miejscu gdzie przed wojną znajdował się wydział elaboracji fabryki zbrojeniowej,a w latach powojennych magazyny samochodowych części zamiennych.
Są przypuszczenia że jest to pojemnik z latryn gdyż zostało znalezione w ich pobliżu,ale na wszelki wypadek prosiłbym o opinie.
Pozdro.

Napisano
Właśnie cały dylemat polega na tym że wykonanie jest zbyt solidne jak na przeznaczenie do klopa,otwór posiada metalowe wzmocnienie.
Napisano
Po przemyśleniu sprawy to raczej na pewno nie jest wyposażenie klopa,że względu na miejsce znalezienia bardziej skłaniał bym się do takiego jej przeznaczenia,lub coś w ten temat:

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=536328#536328

Nie sprawdziłem dokładnie ale wnętrze jest chyba wyłożone blachą,okucie otworu jest przystosowane raczej do zamykania tego pokrywą,a uchwyty itp wskazywały by na wojskowy rodowód.
Stock84 z jaką paką Ci się to kojarzy? postaram się przy najbliższej okazji obadać ją dokładnie nie tylko pod uchem:)
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie