bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Dostałem niedawno takie odznaki (tak tak Danieloff - od Ciebie) i proszę o wszelkie informacje dotyczące tych odznak strzeleckich jak i bączka. Z góry dzięki za informacje.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Dostałem niedawno takie odznaki (tak tak Danieloff - od Ciebie) i proszę o wszelkie informacje dotyczące tych odznak strzeleckich jak i bączka. Z góry dzięki za informacje.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukan Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Witam, I z lewej to odznaka 3 stopnia za wzorowe strzelanie z karabinu, II to odznaka 2 stopnia za wzorowe strzelanie z karabinu i bączek na czapkę żołnierską, ze względu na wielkość stawiałbym na zimową papachę.Wydaje mi się, że odznaki są wzoru późniejszego, wcześniejsze różniły się rysunkiem karabinów.Pozdrawiam Łukan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 A czy ta odznaka po prawej stronie nie jest podoficerska? Tak słyszałem.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukan Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Witam, wydaje mi się,że nie.Odznaki różniły się ilością okręgów na tarczy strzeleckiej, natomiast odznaka I stopnia miała inną formę, była zwieńczona koroną a także pomiędzy skrzyżowanymi karabinami był monogram ówcześnie panującego władcy np:Mikołaja II.Spotkałem się także z odznaką kilkuczęściową I stopnia gdzie, zarówno karabiny jak i monogram władcy były nakładane.Pozdrawiam Łukan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Czyli ta po prawej to odznaka 2 stopnia tak?Dzięki za informacje!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 nooo, ładnie je doczyściłeś:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bjar_1
Dostałem niedawno takie odznaki (tak tak Danieloff - od Ciebie) i proszę o wszelkie informacje dotyczące tych odznak strzeleckich jak i bączka. Z góry dzięki za informacje.
pzdr
bjar_1
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.