OloOcki Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 Wiem, że już był temat z filmami wojennymi, ale teraz mi chodzi o takie najlepsze, godne polecenia. Znacie takie filmy, książki?Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Podam kilka które mi się podobały :1. Sztandar chwały i Listy z Iwo Jimy (w połączeniu są niezłe)2. 3003.Kompania Braci4.Helikopter w ogniu 5.Szeregowiec Ryan6.Dziewiąta Kompania7.Zaginiony batalion 8.Ostatnia bitwa 9.Pluton10.Byliśmy Żołnierzami 11.Braterstwo Broni 12.Cienka Czerwona Linia 13.Generation kill14.Kiedy Ucichną działa 15.Tobruk 16.Tali Ihantala 17.Wróg u bram 18.Czas apokalipsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 aa I jeszcze Passchendaele zapomniałem dodać. Filmy nie są ułożone tak jak mi się najbardziej podobały, bo każdy z nich był dobry. Mam nadzieję że Polska produkcja Tajemnica Westerplatte" będzie udana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Ja polecam :Afganskij IzłomCzest ImejuGrozowyje worotaSaviorTaegukgiHamburger HillNo i kilka staroci"Jarzębina czerwonaDo krwi ostatniejWesterplatteTora Tora ToraMidwayCykl Wyzwolenie (5 filmów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Kierunek BerlinMost za dalekoGdzie jest general;)Kryptonim gwiazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario69 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Szeregowiec RyanCzas ApokalipsyKompania BraciO jeden most za dalekoTora! Tora! Tora!PlutonHelikopter w ogniuWojna ZimowaCienka Czerwona LiniaBraterstwo Broni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomelka Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 StalingradKompania BraciByliśmy ŻołnierzamiHelikopter w ogniuGladiator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomelka Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 A jeśli chodzi o książkę to polecam-Kto sieje wiatr... Opowieść żołnierza dywizji SS TotenkopfBrunnegger H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomelka Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Lub też: Snajper Na froncie Wschodnim Wspomnienia Wspomnienia Seppa Allerbergera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Chłopiec w pasiastej piżamie / Boy in the Striped Pyjamaswłaśnie obejrzałem i POLECAM. Bardzo poruszająca historia, naprawde daje do myślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Polecam ekranizację książki J.Ballarda pt.:Imperium słońca".w reżyserii Spielberga. Film znakomity a książka jeszcze lepsza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.