ogurmalosolny Napisano 1 Luty 2010 Autor Napisano 1 Luty 2010 WitamProszę użytkowników o opinię na temat tego sprzętu.
ogurmalosolny Napisano 2 Luty 2010 Autor Napisano 2 Luty 2010 Nie jestem do końca pewien ale nie ma w nich chyba możliwości odrzucania kolorowych śmieci.Jeśli jest inaczej niż myślę to proszę mnie oświecić.
lv426 Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Nie znajdziesz sklepu, który sprzedaje Gmaxx'y w USA lub oferuje ich wysyłkę do tego kraju.
lv426 Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Jeśli chodzi o same gmaxxy to z mojego rozeznania wynika, że w najlepszym razie są na poziomie Tesoro, może z lepszą dyskryminacją.
Cpt.Nemo Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Popatrz na Youtube jak one piszcza a koledzy Bulgarzy sie dziwia :)Sztuki chwalone za doskonala dyskryminacje ale jakos mi do gustu, po obejrzeniu filmikow, nie przypadly.
ErnestCz Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Może nie ma ich w USA,bo są produkcji francuskiej?przecież chyba wszystkie sprzęty w stanach sa rodzimej produkcji i przede wszystkim są kalibrowane pod ich $$.takie moje zdanie.pozdro
ogurmalosolny Napisano 2 Luty 2010 Autor Napisano 2 Luty 2010 A może tak coś na temat samego wykrywacza?
VanWorden Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 To najbardziej popularny sprzęt w Wielkiej Brytanii. Niezawodny i niezwykle czuły kombajn na kolorową drobnicę. Radzę dobrze przeszukać fora w poszukiwaniu informacji.PozdrawiamVW
bmk Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 XP Godmaxx Power ma dość specyficzną dyskryminację. Nie można nią wyciąć np. folii aluminiowej, (wycinając folię wycinasz zakres z cieniutkimi sreberkami). Ale można wyeliminować kamienie magnetyczne, a nawet koks! Niewiele wykrywaczy to potrafi. Jak już napisał Van, Goldmaxx to pies na kolor, nawet ten najmniejszy. Dla mnie jednak najlepsze w nim jest to, że potrafi wyłuskać kolorek z żelaznych śmieci. Ma minimalne maskowanie. Latałem z nim zeszłej jesieni i to zupełnie inna liga niż moje dotychczasowe polskie sprzęty. Można jeszcze sporo wyciągnąć ze złażonych i zaśmieconych miejscówek. Oczywiscie trzeba najpierw trochę poeksperymentować i osłuchać się z wykrywaczem, bo nie jest taki prosty jakby sie wydawało. Pozdrawiam.
xx50k Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 witam ja od dwóch lat posiadam gmaxxa II jest to brat goldmaxxa, i nie myślę o zmianie jest naprawdę bardzo dobry jedyną jego wadą jest cena.
samulb Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Trzeba przyznać że goldamxx to ciekawy sprzęt. Tu jest fajne porównanie z e-trackiem. http://www.youtube.com/watch?v=ItfjGwhaVzE&translated=1Nie widać na ile mają rozwiniętą miarkę ale chyba około 40 cm będzie.
maxim026 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 we Franci to kultowa maszynaka . Kosztuje nowy coas koło 700-800€ a uzywany mona za 400€ wyrwac ale ciezkowato.
sla1971 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Nie tylko we francji,we wloszech takze,testowalem wspanialy sprzet na drobnice,bardzo czuly i ma super dyskryminacje.
bmk Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 Akurat ten filmik jest trochę tendencyjny. Na innym e-trac sygnalizuje łańcuszek a na tym nie. Zależy kto kręci dany filmik. Nie żebym bronił e-traca, ale tak to jest z reklamą. Prawdą jest że goldmaxx widzi spokojnie monetę z 40cm (sprawdziłem). E-trac zresztą też. Ale np. goldi jest dużo szybszy. Zawsze jeden wykrywacz będzie miał coś ,czego nie będzie miał ten drugi i odwrotnie. Na youtube jest dużo wiecej filmików z xp-kami. A jak nie to tu jest baaaaaaaardzo dużo filmików o goldmaxx power. http://www.dropshots.com/rogersrelics#date/2008-08-29/20:58:16 Hasło to READY Miłego oglądania.
mlynek27 Napisano 19 Grudzień 2011 Napisano 19 Grudzień 2011 Ostatnio montują Goldmaxxy na sztycach Deusowskich. Mam pytanie czy poprawia ona (już i tak dobrą) ergonomię tego wykrywacza w porównaniu do zwykłej sztycy S"?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.