Skocz do zawartości

MP 40 (M40)

(+)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Czy ktoś widział ten wynalazek a żywo"?
Jakie są wasze opinie na temat tej repliki?
Pozdrawiam,
(+)

Napisano
Proszę nie sugerować się końcówką lufy, aukrat taką fotkę znalazłem pierwszą w sieci.
Występuja również z czarnymi końcówkami lufy.
Widziałem również wersje z szyną do mocowania kolimatora i z zaczepem na wskaźnik laserowy - to jest dopiero jazda ;-)
Napisano
Kto wie, może świeci
może, można dokupić sobie zestaw kolorowych końcówek lufy na różne okazje ;-))
Napisano
Dla mnie raczej kiepskie , z daleka widać że to lipa , widziałem ostatnio w sklepie tak zrobionego z plastiku AK-47 że był praktycznie jak orginał , sądze że ktoś robi takrze tak dokładne MP-40 ale pewnie troche to kosztuje .
Napisano
Co do AK-47 to ostatnio widziałem flaszke wódki w kształcie kałacha :) 240 zł nie stać mnie szkoda szklany kałach :) . A co do mp to podobnym bawiłem się w dzieciństwie :P na baterie przy strzelaniu trząsł się i hałasował jak prawdziwy :D (jak miło się wspomina dzieciństwo:)
pozdroofka
Napisano
Ta replika MP40 (przez producenta określana jako M40) sprzedawana jest na zachodnich aukcjach za około 10$ u nas na aukcjach ceny od 300zł wzwyż.
Istnieją lepsze, czytaj droższe, repliki MP40 najpopularniejsze są japońskie marushiny modele metalowo plastikowe w wersji do samodzielnego montażu kosztują trochę ponad 200$, nie produkowane już wersje wykonane w całości z metalu są już znacznie droższe – wspomniane wyżej repliki strzelają ze specjalnych adapterów amunicją hukową.
Widziałem też w necie, że amerykanie robią od podstaw całkowicie metalową, strzelającą replikę MP 40 (zresztą MG 34 również)
Na jednej z zachodnich aukcji M40 trafiłem na fajny opis, sprzedający zachwalał swój tani towar pisząc, że „repliki MP40 produkowane przez maruschina są jak mercedesy, natomiast M40 jest jak toyota” ;-))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie