pastuszek Posted January 31, 2010 Author Share Posted January 31, 2010 o taka, tylko ta strona czytelna i to słabo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Partyzancik Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 to pewnie jakis zeton, a nie moneta/Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo.wpl Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 i zdjęcie 2 strony też by dużo nam powiedziało, i troszeczkę leprze zdjęcia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastuszek Posted February 1, 2010 Author Share Posted February 1, 2010 zdjęcie jest bardziej wyraźne niż to wygląda w naturze.Druga strona całkowicie wygładzona przez czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 HNtyle widać.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastuszek Posted February 1, 2010 Author Share Posted February 1, 2010 mniemam, że to HN wystarczy komuś kto jest w temacie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 mi - już wystarczyło"...miłego mniemania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastuszek Posted February 2, 2010 Author Share Posted February 2, 2010 kopijnik wydrukuj swoje 10 000 postów i zachowaj dla potomnych.Dla ubogacenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 ależ ten jeden - był - tylko dla Ciebie...nie mieszaj w to potomnych"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 chcesz być w temacie pastuszku?proponuję odwiedzić najbliższą bibliotekę i poczytać na temat monet i żetonów dominialnych.ps. uważasz że 10k postów Kopiego to offtopy ? :)pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
POMORZANY Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 WitamCoś związanego z Westfalią - Hieronim Napoleon.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastuszek Posted February 3, 2010 Author Share Posted February 3, 2010 nie interesują mnie monety, potrzebuję zidentyfikowac tylko tą.Jak ktoś potrafi i chce pomóc, to fajnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 polecam egocentryzm zamienić na cierpliwość i wolny czas poświęcić na dobrą lekturę :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastuszek Posted February 3, 2010 Author Share Posted February 3, 2010 więc skoro podobnie jak ja, nie wiesz co to jest, to po co zaśmiecasz mi wątek??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 To otwarte forum i zasadniczo jesteś tu gościem, więc uszanuj proszę opinię innych.Próbowało Ci pomóc kilka osób, których wiedzę bałbym się podważyć, ale Ty nawet nie potrafiłeś podziękować..Skoro wiec nie chcesz najpierw skorzystać z literatury to po co zaśmiecasz dział, a odpowiedzi innych uważasz za zbędne?wybacz ale po fotce którą zamieściłeś, nawet właściciel szklanej kuli zbyt wiele by nie powiedział, nie podałeś wagi, wymiarów, kontekstu znalezienia, a wymagasz od Niektórych Użytkowników, magicznych wręcz umiejętności czytania z niczego..Opanuj swój rozbudowany egocentryzm, poświęć lata na badanie pewnych kwestii, a dopiero zaczynaj wymagać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
escewu Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Witam na allegro pl znalazlem cos takiego 5c 1812 Westfalia i 3c 1809 Westfalia, moze Twoja to jedna znich napewno podobna. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
escewu Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
escewu Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
escewu Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 inne - z tej bajki...http://www.muenzauktion.com/shops/su_cat.php5?lang=&catid=2727 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastuszek Posted March 1, 2010 Author Share Posted March 1, 2010 podziękował escewu. kopijnik, zrehabilitowałeś się trochę:-)wyszło mi tego kilka sztuk w obodzie 16 dywizji Maison.Tam teoretycznie nie powinno być Westfalczyków.Więc dumam:1.byli2.mamona westfalska była powszechnie używana przez żabojadówCO obstawiacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 naprawdę - nie chciałem...złożenie czasowe, i terytorialne - musiało zaistnieć...ci co zgubili - musieli znajdować się w strefie tego pieniądza, i tam go nabyć...mamona westfalska była powszechnie używana przez żabojadów" - raczej nieprawdziwe - znaleziska tego nie potwierdzają Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastuszek Posted March 10, 2010 Author Share Posted March 10, 2010 hm,ja na miejscówkach napoleońskich znajduję tylko jakieś egzotyczne monety, w najlepszym wypadku pruskie Fryderyki Wielkie.Doszło nawet do tego, że sprawdziłem w tzw. źródłach czy, kiedy i w jakiej walucie dostawali żołd.I wyszło, że dostawali we własnej, terminowo i w dużych ilościach.Widać franki rozpuszczają się w ziemi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.