pastuszek Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Napisano 31 Styczeń 2010 o taka, tylko ta strona czytelna i to słabo
Partyzancik Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 to pewnie jakis zeton, a nie moneta/Pozdro
Pablo.wpl Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 i zdjęcie 2 strony też by dużo nam powiedziało, i troszeczkę leprze zdjęcia...
pastuszek Napisano 1 Luty 2010 Autor Napisano 1 Luty 2010 zdjęcie jest bardziej wyraźne niż to wygląda w naturze.Druga strona całkowicie wygładzona przez czas.
pastuszek Napisano 1 Luty 2010 Autor Napisano 1 Luty 2010 mniemam, że to HN wystarczy komuś kto jest w temacie...
pastuszek Napisano 2 Luty 2010 Autor Napisano 2 Luty 2010 kopijnik wydrukuj swoje 10 000 postów i zachowaj dla potomnych.Dla ubogacenia
kopijnik2 Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 ależ ten jeden - był - tylko dla Ciebie...nie mieszaj w to potomnych"...
8total4 Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 chcesz być w temacie pastuszku?proponuję odwiedzić najbliższą bibliotekę i poczytać na temat monet i żetonów dominialnych.ps. uważasz że 10k postów Kopiego to offtopy ? :)pozdro.
POMORZANY Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 WitamCoś związanego z Westfalią - Hieronim Napoleon.Pozdrawiam
pastuszek Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 nie interesują mnie monety, potrzebuję zidentyfikowac tylko tą.Jak ktoś potrafi i chce pomóc, to fajnie.
8total4 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 polecam egocentryzm zamienić na cierpliwość i wolny czas poświęcić na dobrą lekturę :)
pastuszek Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 więc skoro podobnie jak ja, nie wiesz co to jest, to po co zaśmiecasz mi wątek???
8total4 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 To otwarte forum i zasadniczo jesteś tu gościem, więc uszanuj proszę opinię innych.Próbowało Ci pomóc kilka osób, których wiedzę bałbym się podważyć, ale Ty nawet nie potrafiłeś podziękować..Skoro wiec nie chcesz najpierw skorzystać z literatury to po co zaśmiecasz dział, a odpowiedzi innych uważasz za zbędne?wybacz ale po fotce którą zamieściłeś, nawet właściciel szklanej kuli zbyt wiele by nie powiedział, nie podałeś wagi, wymiarów, kontekstu znalezienia, a wymagasz od Niektórych Użytkowników, magicznych wręcz umiejętności czytania z niczego..Opanuj swój rozbudowany egocentryzm, poświęć lata na badanie pewnych kwestii, a dopiero zaczynaj wymagać.
escewu Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Witam na allegro pl znalazlem cos takiego 5c 1812 Westfalia i 3c 1809 Westfalia, moze Twoja to jedna znich napewno podobna. pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 inne - z tej bajki...http://www.muenzauktion.com/shops/su_cat.php5?lang=&catid=2727
pastuszek Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 podziękował escewu. kopijnik, zrehabilitowałeś się trochę:-)wyszło mi tego kilka sztuk w obodzie 16 dywizji Maison.Tam teoretycznie nie powinno być Westfalczyków.Więc dumam:1.byli2.mamona westfalska była powszechnie używana przez żabojadówCO obstawiacie?
kopijnik2 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 naprawdę - nie chciałem...złożenie czasowe, i terytorialne - musiało zaistnieć...ci co zgubili - musieli znajdować się w strefie tego pieniądza, i tam go nabyć...mamona westfalska była powszechnie używana przez żabojadów" - raczej nieprawdziwe - znaleziska tego nie potwierdzają
pastuszek Napisano 10 Marzec 2010 Autor Napisano 10 Marzec 2010 hm,ja na miejscówkach napoleońskich znajduję tylko jakieś egzotyczne monety, w najlepszym wypadku pruskie Fryderyki Wielkie.Doszło nawet do tego, że sprawdziłem w tzw. źródłach czy, kiedy i w jakiej walucie dostawali żołd.I wyszło, że dostawali we własnej, terminowo i w dużych ilościach.Widać franki rozpuszczają się w ziemi...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.