Skocz do zawartości

Szpachla.

Mr.Vegas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Próbowałem szlifierki kątowej, ale sugeruję zostawić ją na koniec, gdy resztki szpachli będą zagłębiały się w jakichś dziurkach na powierzchni metalu. Do zdzierania np. powierzchni przykrytej półcentymetrową warstwą szpachli szlifierka specjalnie się nie nadaje.
Napisano
Witam kolegów ;) Dzięki za odpowiedzi, właśnie wróciłem po zmaganiach ze szpachlą i zastosowałem sposób szlifierka i szczotka. Efekty zadowalające szpachla zniknęła razem z paskudną czarną farbą. Mam jeszcze takie pytanie, jak usunąć samą farbę z miejsc które nie były szpachlowane tylko podkładówka i farba ??? Pozdrawiam Vegas
Napisano
Zalezy na czym ta szpachla jest :) i jeszcze jaka to szpachla jak z włoknem szklanym to bedzie mocniejsza.Obstukac młoteczkiem i odpadnie :) lub papierem sciernym szczotka lub zeskrobac jakims dłutkiem.
Napisano

Są specjalne płyny do zdzierania starych powłok lakierniczych, mój garnek przed czyszczeniem wyglądał tak, a uwalony był jakąś olejnicą.

Napisano
Zapomniałem dodać, jeśli masz kilka warstw farby i chcesz usunąć tylko tą pierwszą musisz nakładać cienkie warstwy tego środka. Farba zacznie ładnie puchnąc", później najlepiej wziąć szczotkę ze świńskiego włosa i zetrzeć ją. W zależności od farby i środka, który stosujesz, stary lakier może nie zedrzeć się w całości za pierwszym razem, wtedy trzeba operację powtarzać do skutku, oczywiście uważaj na farbę, która jest pod spodem, bo może być czasem oryginalna np. Feldgrau.
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie