Mr.Vegas Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 Witam. Mam takie pytanie jakim sposobem najlepiej usunąć szpachlę ze stali ? Pozdrawiam i dzięki za posty Vegas ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Niektórzy preferują używanie opalarki, a następnie zdrapanie szpachli.Osobiście wolę papier ścierny na wiertarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2010 Ok kurkow dzięki wypróbuje ;)Czekam na inne propozycje. Pozdro Vegas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 jako że pracuje w warsztacie samochodowym,to polecam papier wodny 600-800.... a z czego chcesz usunąć tę szpachlę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Jeśli ma to odbyć się szybko i mało dokładnie to polecam szlifierkę kątową.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Próbowałem szlifierki kątowej, ale sugeruję zostawić ją na koniec, gdy resztki szpachli będą zagłębiały się w jakichś dziurkach na powierzchni metalu. Do zdzierania np. powierzchni przykrytej półcentymetrową warstwą szpachli szlifierka specjalnie się nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Opalarka , a potem szlifierka kątowa ze szczotą drucianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dwadziesciajeden Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Witam dokladnie tak jak Tomson radzi szlifierka ale ze szczotka,najlepiej garnkowa pleciona z gwintem,odpowiednio dobrana do wieklosci szlifierki,okulary ochrone obowiazkowo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2010 Witam kolegów ;) Dzięki za odpowiedzi, właśnie wróciłem po zmaganiach ze szpachlą i zastosowałem sposób szlifierka i szczotka. Efekty zadowalające szpachla zniknęła razem z paskudną czarną farbą. Mam jeszcze takie pytanie, jak usunąć samą farbę z miejsc które nie były szpachlowane tylko podkładówka i farba ??? Pozdrawiam Vegas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Najlepiej papierem ściernym,zależy czy będziesz jeszcze to malował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2010 Nie po pozbyciu się szpachli i farby tylko konserwacja olejem i tyle. Pozdro Vegas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Zalezy na czym ta szpachla jest :) i jeszcze jaka to szpachla jak z włoknem szklanym to bedzie mocniejsza.Obstukac młoteczkiem i odpadnie :) lub papierem sciernym szczotka lub zeskrobac jakims dłutkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Są specjalne płyny do zdzierania starych powłok lakierniczych, mój garnek przed czyszczeniem wyglądał tak, a uwalony był jakąś olejnicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 w czasie czyszczenia tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewald Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Zmywacz do farb i lakierow.Dostaniesz w sklepach budowlanych.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 Zapomniałem dodać, jeśli masz kilka warstw farby i chcesz usunąć tylko tą pierwszą musisz nakładać cienkie warstwy tego środka. Farba zacznie ładnie puchnąc", później najlepiej wziąć szczotkę ze świńskiego włosa i zetrzeć ją. W zależności od farby i środka, który stosujesz, stary lakier może nie zedrzeć się w całości za pierwszym razem, wtedy trzeba operację powtarzać do skutku, oczywiście uważaj na farbę, która jest pod spodem, bo może być czasem oryginalna np. Feldgrau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2010 Witam. Dzięki za pomoc już prawie jestem po szpachli i farbie ;) Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki dzięki Vegas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Napierdzielać młotkiem- sprawdzone empirycznie ;)Warunek tylko taki, że szpachli musi być dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.