exc400 Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Z tego co mi wiadomo to GRH Festung Breslau nic nie wie że ma być na tej imprezie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 WitamJako członek Zarządu SGRH Festung Breslau potwierdzam - nic nam nie wiadomo na temat naszego udziału w rzeczonej imprezie. Informacja o naszym w niej udziale jest jakimś nieporozumieniem.Pozdrawiam i życzę udanej imprezy.Michał TuzSGRH Festung Breslau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRK/WH/BDM Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 2010-01-17 13:14 - 2010-03-27 13:14WitamZapraszam wszystkich na obchody 65 rocznicy wyzwolenia miasta Żory spod okupacji hitlerowskiej która odbędzie się dnia 27 marca br. na rynku w Żorach.Impreza rozpocznie się oficjalnie o godzinie 10:00 a planowane zakończenie w/w imprezy planowane jest na godzinę 17:00 ( godzina ta może ulec zmianie).W programie obchodów przewidziane są min.:-wystawa dorobku sprzętowego Żorskiej Grupy Operacyjnej,-rekonstrukcja potyczki wojsk niemieckich z wojskami sowieckimi,-audycja radiowa, ( audycja związana z walką wojsk sowieckich i czechosłowackich, wyzwalających miasto)Pozostałe atrakcje to:-stanowiska z militariami-wystawa sprzętu i umundurowania z epoki wyzwolenia Żor.( GRH z Strzelec Opolskich),-wojskowa grochówka-stanowisko WKU Rybnik-oraz inne atrakcje i niespodzianki.Pozdrawiam i zapraszam serdecznie Adam Gajda Ż.G.O. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRK/WH/BDM Napisano 6 Marzec 2010 Autor Share Napisano 6 Marzec 2010 Kto,będzie reprezentował w potyczce wyzwolicieli"? Z informacji umieszczonych na zaproszeniu wynika ,że będzie tylko grupa niemiecka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piguła67 Napisano 6 Marzec 2010 Share Napisano 6 Marzec 2010 SH-R Śląsk Cieszyński" (tak brzmi prawidłowa nazwa),moje nazwisko Gaura, a nie Gaułra" (tak jak poniżej napisano) nie potwierdza na dzień dzisiejszy swojego udziału,ponieważ nikt się ze mną nie skontaktował i nie poinformował mnie o dacie imprezy. Z poważaniem : Mirosław GauraPrezes SH-R ŚĆ" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 6 Marzec 2010 Share Napisano 6 Marzec 2010 (Na stronie,Ż.G.O pojawiła się informacja:Impreza bedzie najprawdopodobniej, nie 24 a 27 w sobote. beda GRH,,Festung Breslau, orazGRH,, Cieszyn" od Pana Gaułry. Opelota strzelająca niemiecka z muzeum broni pancernej im.Franciszka Biera, z Bielska-Białej, oraz Grupy zaprzyjażnione z nami.)(WitamJako członek Zarządu SGRH Festung Breslau potwierdzam - nic nam nie wiadomo na temat naszego udziału w rzeczonej imprezie. Informacja o naszym w niej udziale jest jakimś nieporozumieniem.Pozdrawiam i życzę udanej imprezy.Michał Tuz)(SH-R Śląsk Cieszyński" (tak brzmi prawidłowa nazwa),moje nazwisko Gaura, a nie Gaułra" (tak jak poniżej napisano) nie potwierdza na dzień dzisiejszy swojego udziału,ponieważ nikt się ze mną nie skontaktował i nie poinformował mnie o dacie imprezy. Z poważaniem : Mirosław GauraPrezes SH-R ŚĆ"SGRH Festung Breslau)O to naprawde szykuja sie same niespodzianki i atrakcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca7 Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 Szanowny Panie Duńczyku! - Moderatorze! rozumiem, że pełniąc na tym Forum tą niewdzięczną funkcję musi być Pan obiektywny i sprawiedliwy. I wielki ukłon dla Pana za Pana działalność, bo jest pan naprawdę dobrym moderatorem. Ale:po pierwsze: temat ZGO był wałkowany jakiś czas temu i wiele zostało już powiedzianepo drugie : w podejściu Pana Pułkownika Grupy ZGO" nic sie od tamtej pory nie zmieniło i czytajac wypowiedzi na stronie ZGO widać wyraźnie, że zarzad tej grupy zamiast wyciągnąć wnioski z konstruktywnej krytyki ma każdego krytykującego za wroga osobistego po trzecie i moje osobiste: mi sposob działalności tej grupy sie nie podoba - o czym pisałem wcześneij więc z konkretami nie będę się powtarzał, uważam że takie podejście jest ze wszechmiar niewłaściwepo czwarte: pisać każdy może , bo ma do tego prawo, ale nie znaczy to ze ja muszę się z tym zgadzać ! obserwując działalność ZGO uważam, ze takie podejscie jest złe i przynosi szkodę nie tylko wizerunkowi tejze grupy ( co jest ich osobistą sprawą ), ale rownież całemu środowisku ( co uderza w wielu nie związanych z tą grupą) , a będąc - choć nieco z boku- częścią tego środowiska nie zgadzam się na to, żeby osoby o tak nonszalanckim i nieodpowiedzialnym podejściu do historii i munduru były stawiane w równym szeregu z osobami które przez wiele lat działalności pokazywały-nie słowami na forach, a swoimi czynami-jak bardzo rozumieją, że załorzenie munduru do którego de facto nie mają prawa - nieważne - historycznego czy współczesnego pojmują jako akt wzięcia na siebie pewnego rodzaju odpowiedzialności.Tej właśnie odpowiedzialności w ZGO brakuje. Dlatego dopuki koledzy z Zor nie zrozumieją, że to nie jest tylko zabawa będę zdeklarowanym przeciwnikiem takich profanacji .. Jeśli zrozumieją - to i tak będą musieli zatrudnić dobrego PiaRowca, żeby mnie i wielu innych przekonać , że zrozumieli...Ja osobiście ZGO nie przekreślam definitywnie, bo każdy ma prawo do popełniania błędów, ale z takim wejsciem a rynek" i z takim zatwardziałym brnięciem w festyniarstwo" trzeba będzie włorzyć dużo pracy, aby odzyskać wizerunek uznany prze wielu z nas za akceptowalną normę.Ukłony dla czytających i dla Pana Panie Duńczyku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakal 48 Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 Witam.Popieram wypowiedź kolegi makula,sam wszedłem nie dawno w szeregi rekonstruktorów i gromadzę odpowiednie oporządzenie ,jednak pod okiem mojego promotora i wiem jakie to trudne .Jeszcze nie brałem udziału w rekonstrukcji z braku odpowiednich butów Sturma ",ale już je mam ,jak i pozostałą resztę i czekam na akceptację ze strony G.R.H.Dlatego jestem przeciwny robieniu czegoś w sposób Jarmarczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trodat Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 Witam Myślę iż ( GRH z Strzelec Opolskich)jest na tyle długo na ynku" że naprawdę nie powinno być problemem zapamiętanie nazwy GRH Kampfgruppe Schlesien. Dla zainteresowanych http://www.kampfgruppeschlesien.org.pl/ . Pozdrawiam Dawid Długi GRH KS sekcja 82 Airborne Division Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 Tak czysto informacyjnie kto w takim razie bierze udział w ty7m pokazie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRK/WH/BDM Napisano 7 Marzec 2010 Autor Share Napisano 7 Marzec 2010 Jak to kto Pan Pułkownik i haubica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRK/WH/BDM Napisano 7 Marzec 2010 Autor Share Napisano 7 Marzec 2010 lublitz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Impreza zbliża się wielkimi krokami.Umieram z niecierpliwości. Szkoda że nie będę mógł być naocznym świadkiem tych wydarzeń, ale mam nadzieję że ktoś zarejestruje je na celuloidzie tudzież cyfrowo:)Bardzo interesuje mnie Opelota strzelająca niemiecka"...Pelota to wiem co to jest, Opel też, ale Opelota...szlag wie co to za cholerstwo.Swoją drogą zabawne że nikt z w/w wędrownej trupy pod nazwą ŻGO nie reaguje jak wszyscy nabijają się z nich w kułak rubasznie klepiąc po udach. Podobno milczenie jest złotem...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRK/WH/BDM Napisano 15 Marzec 2010 Autor Share Napisano 15 Marzec 2010 Udokumentuje się wszystko , mam trochę daleko ale postaram się.Semen Korczaszko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 słuchajcie dośc już, robi się słabo od tych pierdół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.