amper1989 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Napisano 18 Styczeń 2010 czy ktoś pomoże mi zidentyfikować i wycenić bagnet który dziś znalazłem?? posiada on jakieś napisy z tego co wyczytałem t widnieje na nim napis an mein Dienst" jeś
amper1989 Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Napisano 19 Styczeń 2010 a jeszcze jedno czy on w ogóle jest coś wart?? i czy można go jakoś odrdzewić nie uszkadzając tycz że napisów?? Może elektroliza??
zukuri Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Ja mam swój prywatny sposób na czyszczenie podobnych rdzawych zaniedbań i innych zabrudzeń (o ile bagnet jest bez oksydy). Robię sobie papkę z drobnego pyłu, który znajduję pod szlifierką do metalu, sypię go na łój naniesiony na szmatce i ostrożnie trę tym bagnecik. Taka namiastka drobnego papieru ściernego, który nie rysuje metalu i nie ściera wyłącznie wierzchu przedmiotu, lecz także i potencjalne zagłębienia. Kiedyś robiłem to pastą do docierania zaworów drobnej granulacji, ale teraz nie chce mi się już latać po sklepach.Może i lepsza by była elektroliza, ale ja tego tematu jeszcze nie przerabiałem- brak doświadczenia do porównania.Co do wartości- jakąś tam ma, ale niestety ciężko ją poznać po fotkach na których niewiele widać…Pozdrawiam, Piotr.
amper1989 Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Napisano 19 Styczeń 2010 a tu są jakieś napisy słabo widoczne
danieloff Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Prawdopodobnie głownia bagnetu pamiątkowego Na pamiątke mojej służby wojskowej", popularny gadżet niemieckich rezerwistów, kupowany indywidualnie.
amper1989 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Napisano 18 Styczeń 2010 czy ktoś pomoże mi zidentyfikować i wycenić bagnet który dziś znalazłem?? posiada on jakieś napisy z tego co wyczytałem t widnieje na nim napis an mein Dienst" jeś
Pytanie
amper1989
czy ktoś pomoże mi zidentyfikować i wycenić bagnet który dziś znalazłem?? posiada on jakieś napisy z tego co wyczytałem t widnieje na nim napis an mein Dienst" jeś
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.