sten Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2010 ciekawe jak oni ja tam wtachali..http://www.moesslang.net/149g_haubitze_im_adamello.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Widocznie została tam po wojnie a później ją remontowali. Bo kto by chciał tachać taką haubice w góry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2010 to to ja wiem;) Mialem na mysli soldatów w czasie 1WS co ja tam musieli dostarczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Wątpie, żeby od 1918 ktoś specjalnie dbał o to działo. Po prostu tamtejszy klimat jest wybitnie sprzyjający :)A w czasie walk w Dolomitach obie strony lepszych cudów dokonywały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 W zimnym i suchym powietrzu pięknie zachowuje się i drewno i metal. Piękne fanty mogą leżeć pod tym sniegiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ekmar Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Haubica do usuwania lawin.pozdr. Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Prewencyjne odstrzeliwywanie nawisów to raczej niezbyt stara metoda, a ta haubica juz w czasie I wojny nowoczesnością nie grzeszyła.Dokładnie jak pisze Cronos - suche powietrze i mróz (brak wilgoci w stanie niezwiazanym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ekmar Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Macie rację. Mój błąd. Po przetłumaczeniu tekstu okazało się że była to haubica bojowa tzn. jest :) Mieli zdrowie by ją tam targać :)pozdr. Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.