Rudolf31 Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Napisano 16 Styczeń 2010 Trafiłem kiedyś taką monetę, teraz ją wygrzebałem z szuflady.Może wiecie co to?Wymiary:średnica:18,45 mmgrubość: 0,85 mm
tyfus Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 mam pytanko - czy fotkę robiłes cyfrówką czy na skanerze ?chodzi o to, że na tej focie jest jakby lustrzane odbicie orła, a co za tym idzie orzeł patrzy" w drugą stronę - utrudniło to ID.mimo wszystko, wydaje mi się, że widzę opis ALEXANDER, więc prawdopodobnie będzie to półgrosz Aleksandra Jagiellończykahttp://www.historiapieniadza.pl/wp/?page_id=375porównaj - na powyższej stronce jest ten półgrosz - i jak możesz napisz czy to dobry trop-pozdro-
tyfus Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 kopi - czyli bingo :) ? trafiony-zatopiony ?-pozdro-
kopijnik2 Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 ta...a za takie dowcipy (groźby karalne)...to już nie tylko - monetę trzeba odtwarzać - ale jeszcze zastanawiać się - co mógł autor - s-ć...
Rudolf31 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Napisano 18 Styczeń 2010 Witam,monetkę zostawiłem u brata więc niedługo na piszę czy masz rację. Ale pewnie tak bo długo obracałem te zdjęcia żeby pionowo i mogłem przez przypadek odwrócić. Postaram się żeby to był ostatni raz :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.