Skocz do zawartości
  • 0

Maszyna do szycia ?

afrak

Pytanie

Napisano

Witam, ostatnio znalazlem u znajomego taka maszyne do szycia prawdopodobnie szewska, niestety nie znalazlem na niej zadnej nazyw czy modelu, Bardzo bym prosil o jakies info.Dzikei

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witaj!

kiedyś zidentyfikowałem fajnie starą maszynę do szycia, zobacz czy na twojej jest gdzieś jakaś tabliczka znamionowa itd cokolwiek aby wyszukać punkt zaczepienia do poszukiwań w literaturze!

pozdro!
Napisano

Skonsultowałem się z moją kobietą więc pierwsza sugestia to rękawówka ramieniowa służąca do wszywania rękawów, na fotce coś owocześniejszego" po meczy poszukam w książce może będzie u mnie coś podobnego jak twoja. A ty szukaj jeśli możesz czegoś na twojej

pozdro!

Napisano

Witam, ostatnio znalazlem u znajomego taka maszyne do szycia prawdopodobnie szewska, niestety nie znalazlem na niej zadnej nazyw czy modelu, Bardzo bym prosil o jakies info.Dzikei

Napisano
no wlasnie nie ma zadnych tabliczek juz szukalem wszedzie wydaje mi sie ze ona jest pomalowana jakas farba czy czyms podobnym, podobno służyła do szycia butów nie do rekawow ale czy tak faktycznie bylo to niestety nie jetem pewien.
Napisano
Mogła służyć,to ze maszyna ma główne przeznaczenie, nie skreśla jej w wykorzystaniu przy innych pracach związanych z szyciem. Moim zdaniem głównym jej przeznaczeniem było wszywanie rękawów w szyciu cięższym np. kurtki skórzane, płaszcze, może jakaś odzież robocza, itd.

pozdro!
Napisano
kiedyś trafiłem na 50cm podstawe do podobej albo i identycznej,niestety nie miałem sił jej zabrać:/
na działce u mnie stoi też singer,w 100% kompletny,z oryginalnym pasem napedowym z rzemienia:)
Napisano
Fakt podobna, u mnie podpisany jest ten rodzaj maszyny jako maszyna do szycia okrągłego(na okrągło) co nie wyklucza szycia cholewek jak i wszywania rękawów i innych prac krawieckich, szewskich gdzie potrzeba jest szycia na zaokrągleniach itd.

pozdro!
Napisano
no nietety nie mam zdjecia dolu maszyny, szukalem wszedzie na allegro , ebay ale nietety nie ma nigdzie takich, KUBA_7 przeslal linki do maszyn ale nietety zadna nie jest podobna do tych i napewno jest to SINGER ona ma duze logo miedzy nogami" ;-D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie