afrak Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Napisano 16 Styczeń 2010 Witam, ostatnio znalazlem u znajomego taka maszyne do szycia prawdopodobnie szewska, niestety nie znalazlem na niej zadnej nazyw czy modelu, Bardzo bym prosil o jakies info.Dzikei
Gniewkos Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 witaj!kiedyś zidentyfikowałem fajnie starą maszynę do szycia, zobacz czy na twojej jest gdzieś jakaś tabliczka znamionowa itd cokolwiek aby wyszukać punkt zaczepienia do poszukiwań w literaturze!pozdro!
Gniewkos Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Skonsultowałem się z moją kobietą więc pierwsza sugestia to rękawówka ramieniowa służąca do wszywania rękawów, na fotce coś owocześniejszego" po meczy poszukam w książce może będzie u mnie coś podobnego jak twoja. A ty szukaj jeśli możesz czegoś na twojejpozdro!
afrak Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Napisano 16 Styczeń 2010 Witam, ostatnio znalazlem u znajomego taka maszyne do szycia prawdopodobnie szewska, niestety nie znalazlem na niej zadnej nazyw czy modelu, Bardzo bym prosil o jakies info.Dzikei
afrak Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Napisano 19 Styczeń 2010 no wlasnie nie ma zadnych tabliczek juz szukalem wszedzie wydaje mi sie ze ona jest pomalowana jakas farba czy czyms podobnym, podobno służyła do szycia butów nie do rekawow ale czy tak faktycznie bylo to niestety nie jetem pewien.
Gniewkos Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Mogła służyć,to ze maszyna ma główne przeznaczenie, nie skreśla jej w wykorzystaniu przy innych pracach związanych z szyciem. Moim zdaniem głównym jej przeznaczeniem było wszywanie rękawów w szyciu cięższym np. kurtki skórzane, płaszcze, może jakaś odzież robocza, itd.pozdro!
afrak Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Napisano 19 Styczeń 2010 Gniewkos wiesz moze z jakiego okresu ona pochodzi
Hebda Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 kiedyś trafiłem na 50cm podstawe do podobej albo i identycznej,niestety nie miałem sił jej zabrać:/na działce u mnie stoi też singer,w 100% kompletny,z oryginalnym pasem napedowym z rzemienia:)
Luftlander Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 Singer" do ciężkiego szycia np. skóry na cholewach butów.
Hebda Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 http://www.allegro.pl/item882437683_singer_super_szewska_maszyna_rewelacja.html
mihua Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 U mnie też jest.To piękne Logo S" Zawsze kojarzyło mi sie z Sasem?pzdr.
afrak Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Napisano 16 Styczeń 2010 Hebda ta moja troszke sie rozni od tej co dales linka z allegro, z jakiego okresu moze ona pochodzic i
afrak Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Napisano 16 Styczeń 2010 zeby nie zaczynac nowego postu Patefon tylko tez nic o nim nie wiem i mam tylko to zdjecie >>
Gniewkos Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Tak jak myślałem od początku twoja maszyna to na 100% DürkoppUstalam mniej więcej ramy czasowe, masz zdjęcie dołu maszyny?
Gniewkos Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Fakt podobna, u mnie podpisany jest ten rodzaj maszyny jako maszyna do szycia okrągłego(na okrągło) co nie wyklucza szycia cholewek jak i wszywania rękawów i innych prac krawieckich, szewskich gdzie potrzeba jest szycia na zaokrągleniach itd.pozdro!
afrak Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Napisano 20 Styczeń 2010 no nietety nie mam zdjecia dolu maszyny, szukalem wszedzie na allegro , ebay ale nietety nie ma nigdzie takich, KUBA_7 przeslal linki do maszyn ale nietety zadna nie jest podobna do tych i napewno jest to SINGER ona ma duze logo miedzy nogami" ;-D
Gniewkos Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 kolego na pewno nie jest to Singer...pozdro!
afrak Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Napisano 20 Styczeń 2010 to dlaczego na podstawie jest to logo ???
Pytanie
afrak
Witam, ostatnio znalazlem u znajomego taka maszyne do szycia prawdopodobnie szewska, niestety nie znalazlem na niej zadnej nazyw czy modelu, Bardzo bym prosil o jakies info.Dzikei
39 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.