Skocz do zawartości

X-Terra 705 czy Fisher F-70

tiabu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, chciałbym poznać opinie na temat tych sprzętów, który byłby dla mnie lepszy, interesuje mnie kolorek szczególnie guziki, medaliki i monetki, na militarkę nie chodzę. Może ktoś używał obu tych wykrywaczy ? Przez dwa sezony śmigałem z X-Terrą 50 i kanarkiem, a teraz chciałbym zmienić na coś lepszego. Jeszcze jedno pytanie czy Prioxime można z tymi wykrywaczami porównać jeżeli chodzi o kolorek.
Napisano
Witam.Niestety ja nie odpowiem na to pytanie,ale sam jestem ciekawy opinii uzytkownikow.Biegam z kanarkiem i proxima,ale x-terra chodzi mi po glowie.Pozdawiam
Napisano
Jeśli używałeś X50 i odpowiadała Ci jako wykrywacz, to X705 wydaje się naturalnym krokiem naprzód. F70 to również świetny wykrywacz, także jakbyś nie zrobił to na kolor się nie zawiedziesz:) Osobiście X705 wydaje mi się lepiej zbudowana i jest nieco bardziej uniwersalna, posiadając możliwość zmiany częstotliwości, ale wybór należy oczywiście do Ciebie.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Też chce kupic X terre 705, ale bedę ją traktował jako uniwersalny sprzet czyli militaria + monetki. Czytałem naprawde duzo na ten temat i w swoim przedziale cenowym to jedna z najlepszych propozycji na kolor a przy okazji tak jak juz wspomnialem uniwersalna na militarke tez sie sie nada.
Napisano
Mam jeszcze pytanie, chodzi mi o jakość wykonania tych wykrywaczy (materiały, wrażliwość na wilgoć, mróz).
Napisano
jeżeli bardziej interesuje cie kolor to bierz F70
szybki czas reakcji na akumulatorkach pochodzisz bardzo długo
materiały są ok
póki co nie zaobserwowałem aby był wrażliwy na mróz czy wilgoć
Napisano
Dziękuje za rady. VW właśnie przez te uszka" miałem kłopoty, chociaż dobrze, że x-terrka jeszcze na gwarancji. Talgo a jak długo masz F70 ?
Napisano
Problemy Terry z uszami" wg.mnie wynikały tylko i wyłącznie z tego,że niektórzy userzy po przesiadce z innych sprzętów lubili dowalić śrubę"...ja mam 3-ci sezon i jest ok tyle,że sondę moge regulować butem,bo lubię mieć lekki luz bez konieczności schylania się :))
Napisano
No w mojej X70 , właśnie na jednym ostatnich wypadów owe uszko mi wlasnie pękło, Nadmienie ze sonda jest u mnie dosyć luźno przykrecona, temp powietrza byla w okolicy 0st C, a ja zahaczyłem o jakis korzen czy tam gałąź i to niezbyt mocno tak jak to wielokrotnie miało miejsce np z solarisem, przychylam sie do opini ze jest to słaby punkt.

poza tym nie narzekam, na kolor dyskryminacja dobra , daje rade.

pozdr loszo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie