tiabu Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Napisano 15 Styczeń 2010 Witam, chciałbym poznać opinie na temat tych sprzętów, który byłby dla mnie lepszy, interesuje mnie kolorek szczególnie guziki, medaliki i monetki, na militarkę nie chodzę. Może ktoś używał obu tych wykrywaczy ? Przez dwa sezony śmigałem z X-Terrą 50 i kanarkiem, a teraz chciałbym zmienić na coś lepszego. Jeszcze jedno pytanie czy Prioxime można z tymi wykrywaczami porównać jeżeli chodzi o kolorek.
samgnus Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 Proximę można porównywać z każdym wykrywaczem...pytanie tylko,jaki bedzie wynik tych porównań...:))
yamashiro1 Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 Witam.Niestety ja nie odpowiem na to pytanie,ale sam jestem ciekawy opinii uzytkownikow.Biegam z kanarkiem i proxima,ale x-terra chodzi mi po glowie.Pozdawiam
VanWorden Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 Jeśli używałeś X50 i odpowiadała Ci jako wykrywacz, to X705 wydaje się naturalnym krokiem naprzód. F70 to również świetny wykrywacz, także jakbyś nie zrobił to na kolor się nie zawiedziesz:) Osobiście X705 wydaje mi się lepiej zbudowana i jest nieco bardziej uniwersalna, posiadając możliwość zmiany częstotliwości, ale wybór należy oczywiście do Ciebie.PozdrawiamVW
rusal007 Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 Też chce kupic X terre 705, ale bedę ją traktował jako uniwersalny sprzet czyli militaria + monetki. Czytałem naprawde duzo na ten temat i w swoim przedziale cenowym to jedna z najlepszych propozycji na kolor a przy okazji tak jak juz wspomnialem uniwersalna na militarke tez sie sie nada.
tiabu Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 Mam jeszcze pytanie, chodzi mi o jakość wykonania tych wykrywaczy (materiały, wrażliwość na wilgoć, mróz).
talgo Napisano 17 Styczeń 2010 Napisano 17 Styczeń 2010 jeżeli bardziej interesuje cie kolor to bierz F70szybki czas reakcji na akumulatorkach pochodzisz bardzo długo materiały są okpóki co nie zaobserwowałem aby był wrażliwy na mróz czy wilgoć
VanWorden Napisano 17 Styczeń 2010 Napisano 17 Styczeń 2010 tiabu - napisałem wyżej, że moim zdaniem X-Terra jest lepiej wykonana. Słaby punkt to uszka" mocowań sondy.PozdrawiamVW
tiabu Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Napisano 18 Styczeń 2010 Dziękuje za rady. VW właśnie przez te uszka" miałem kłopoty, chociaż dobrze, że x-terrka jeszcze na gwarancji. Talgo a jak długo masz F70 ?
samgnus Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Problemy Terry z uszami" wg.mnie wynikały tylko i wyłącznie z tego,że niektórzy userzy po przesiadce z innych sprzętów lubili dowalić śrubę"...ja mam 3-ci sezon i jest ok tyle,że sondę moge regulować butem,bo lubię mieć lekki luz bez konieczności schylania się :))
loszo_ZCH Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 No w mojej X70 , właśnie na jednym ostatnich wypadów owe uszko mi wlasnie pękło, Nadmienie ze sonda jest u mnie dosyć luźno przykrecona, temp powietrza byla w okolicy 0st C, a ja zahaczyłem o jakis korzen czy tam gałąź i to niezbyt mocno tak jak to wielokrotnie miało miejsce np z solarisem, przychylam sie do opini ze jest to słaby punkt.poza tym nie narzekam, na kolor dyskryminacja dobra , daje rade.pozdr loszo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.