Skocz do zawartości
  • 0

Bicie na bagnecie

michal1514

Pytanie

Napisano
Witam ! Posiadam bagnet austiacki do manlichera, bicia OEWG ale nie oto chodzi. Ma na sobie 1 bicie, które nie wiem co oznacza, mianowicie jest to 92 R i znajduje się ono na górze bagnetu nad zatrzaskiem, jutro postaram się wrzucić zdjęcie bo akumulatorek a aparacie mi siadł i dzisiaj już nie wrzuce ale może beza fotki coś się da ustalić. Może to jakieś pułkowe lub coś ?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i jesli jest takie bicie na bagnecie tzn ze wlasciciel byl w tym regimencie ? jest to po moim pradziadku ale nie pamietam aby w ksiazeczce pisalo cos o tym pulku, byl chyba 60
Napisano
Nie wydaje mi się, by przez całą wojnę w austriackiej armii panował jakiś wzorowy porządek. Gdzieś jakiś bagnecik zawsze mógł zmienić swój rejon zakwaterowania.
;-)
Pozdrawiam,
Piotr
Napisano
Witam ! Posiadam bagnet austiacki do manlichera, bicia OEWG ale nie oto chodzi. Ma na sobie 1 bicie, które nie wiem co oznacza, mianowicie jest to 92 R i znajduje się ono na górze bagnetu nad zatrzaskiem, jutro postaram się wrzucić zdjęcie bo akumulatorek a aparacie mi siadł i dzisiaj już nie wrzuce ale może beza fotki coś się da ustalić. Może to jakieś pułkowe lub coś ?
Napisano
Infanterieregiment Edler von Hortstein Nr.92 stacjonował w Komotau (obecny Chomutov) i składał się w 80% z Niemców i w 20% z żołnierzy innych narodowości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie