Witam, to mój pierwszy post na forum wszystkich serdecznie pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość jeśli robię coś nie tak jak w regulaminie.
No więc, stałem się posiadaczem kompletu widelców marki CHRISTOFLE, na każdym widelcu prócz nazw firmy widnieje cyfra 84 oraz jakiś mały owalny znaczek (nie mogę rozszyfrować co to za znak). Widelce dostałem w spadku po prababci więc zdaje się że są stare może z okresu wojennego, ale pewności nie mam i tu pojawia się moja prośba czy możecie szanowni forumowicze pomóc mi rozszyfrować z jakich to lat widelce i czy to srebro czy może robili je z czegoś innego? Dziękuje i pozdrawiam raz jeszcze :)
Pytanie
ubunciak
Witam, to mój pierwszy post na forum wszystkich serdecznie pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość jeśli robię coś nie tak jak w regulaminie.
No więc, stałem się posiadaczem kompletu widelców marki CHRISTOFLE, na każdym widelcu prócz nazw firmy widnieje cyfra 84 oraz jakiś mały owalny znaczek (nie mogę rozszyfrować co to za znak). Widelce dostałem w spadku po prababci więc zdaje się że są stare może z okresu wojennego, ale pewności nie mam i tu pojawia się moja prośba czy możecie szanowni forumowicze pomóc mi rozszyfrować z jakich to lat widelce i czy to srebro czy może robili je z czegoś innego?
Dziękuje i pozdrawiam raz jeszcze :)
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.