Skocz do zawartości
  • 0

buty kilka par

okejos

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Okejos, saperki na niemieckie wyglądają. G... widać na foto, ale obejrzyj je dokładniej.

Co, znów ode mnie z regionu wieziesz rzeczy? :-)

Pozdrawiam ciepło, Łukasz
Napisano
Hmmm...Skoro zdjęcie czarno-białe, to i taśma czarno-biała przy krzyżu...Czy jestem głupcem, czy mi się wydaje, że przy krzyżach były czerwono-biało-czarne albo czerwono-białe taśmy...? Hmmm? Taśma od krzyża przy butach...tiaa, a w obcasie bursztynowa komnata schowana. Sorry, ale czasami zastanówcie sie, co piszecie... Mam teraz przed oczami swoja pare tych saperek " i dziwię sie, że buty o wysokości 38 cm można zaliczyć do tzw. saperek ". Wszystko wskazuje na to, że są to buty oficerskie Bundeswehry. Od pięty do końca cholewki mają wszyte skórzane usztywnienie. Może ktoś znajdzie foto w sieci, to niech tu zamieści. Przy moich butach taśmy są czarne. I były tam oryginalnie, nikt ich nie doszywał. A może te buty są z DDR-u? Hmm...Na pewno nie są drugowojenne. Amen.
Napisano
@Autsajder68,
nie krzykaj kolego, te tasiemki mogą kojażyć się z tasiemkami od odznaczeń.
Może nie całkiem koniecznie z EK, ale jednak mogą.
Więc może sprawdź, a na razie wolniej, wolniej, wstrzymaj konia.
Napisano
Trzecia para to buty Bundeswehry. W takich samych chodził mój brat w latach siedemdziesiątych. Była okazja i kupił od kogoś. Był szpan, bo w tamtych latach mocnych i dobrych butów było jak na lekarstwo... Mam je jeszcze na strychu - lekko zdarte już. Z jakiego rodzaju wojsk i czy to są oficerskie buty, to tego nie wiem. Ale mowili, że z Bundeswehry. Tyle mojego głosu w temacie.
Napisano
Saperki są o tyle ciekawe,że posiadają wszyte wewnątrz biało- czarne taśmy od odznaczeń(a przynajmniej tak to wygląda).Nie znam się dokładnie na tych sprawach.Żelazny krzyż II klasy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie