okejos Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Napisano 13 Styczeń 2010 znajmoy z niemiec wiezie mi takie 2 pary butków, znalezone podczas remontu starych kamienicco o nich myslicie
mihua Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Niektóre dresy też mają podobny układ kolorystyczny pasków.pzdr.
esterendensen Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Niektórzy też używają specjalnych łyżek do zakładania obuwia na spuchnięte,czy zmarznięte nogi...
Łukasz Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Okejos, saperki na niemieckie wyglądają. G... widać na foto, ale obejrzyj je dokładniej. Co, znów ode mnie z regionu wieziesz rzeczy? :-)Pozdrawiam ciepło, Łukasz
Autsajder68 Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 Dobra, niech bedzie...ja też czasem najpierw pisze, a potem myśle. Kojarzyć się mogą, ale zapewne nie są. Prrryyyy! Powstrzymałem konia...Pozdrawiam...
Autsajder68 Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Hmmm...Skoro zdjęcie czarno-białe, to i taśma czarno-biała przy krzyżu...Czy jestem głupcem, czy mi się wydaje, że przy krzyżach były czerwono-biało-czarne albo czerwono-białe taśmy...? Hmmm? Taśma od krzyża przy butach...tiaa, a w obcasie bursztynowa komnata schowana. Sorry, ale czasami zastanówcie sie, co piszecie... Mam teraz przed oczami swoja pare tych saperek " i dziwię sie, że buty o wysokości 38 cm można zaliczyć do tzw. saperek ". Wszystko wskazuje na to, że są to buty oficerskie Bundeswehry. Od pięty do końca cholewki mają wszyte skórzane usztywnienie. Może ktoś znajdzie foto w sieci, to niech tu zamieści. Przy moich butach taśmy są czarne. I były tam oryginalnie, nikt ich nie doszywał. A może te buty są z DDR-u? Hmm...Na pewno nie są drugowojenne. Amen.
Autsajder68 Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Wewnatrz cholewek jest duzo stempli cyfrowych, ale Enigmy " potrzeba, by to rozczytać...
Autsajder68 Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Tak więc, okejos, porzuć wszelką nadzieję, bo te buty z Wehrmachtu nie są. Pozdrawiam.
okejos Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Napisano 13 Styczeń 2010 znajmoy z niemiec wiezie mi takie 2 pary butków, znalezone podczas remontu starych kamienicco o nich myslicie
brunogd Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Witam , fajne , na zimę w sam raz ;) pozdrawiam .
Hansdekawka Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 @Autsajder68,nie krzykaj kolego, te tasiemki mogą kojażyć się z tasiemkami od odznaczeń.Może nie całkiem koniecznie z EK, ale jednak mogą.Więc może sprawdź, a na razie wolniej, wolniej, wstrzymaj konia.
Luftlander Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Te pierwsze wyglądają nieźle, porównaj z tymi...http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H073362.html
Autsajder68 Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Trzecia para to buty Bundeswehry. W takich samych chodził mój brat w latach siedemdziesiątych. Była okazja i kupił od kogoś. Był szpan, bo w tamtych latach mocnych i dobrych butów było jak na lekarstwo... Mam je jeszcze na strychu - lekko zdarte już. Z jakiego rodzaju wojsk i czy to są oficerskie buty, to tego nie wiem. Ale mowili, że z Bundeswehry. Tyle mojego głosu w temacie.
kowalinho Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Te trzecie , saperki, też ciekawe.Dodatkowe fotki?
esterendensen Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Saperki są o tyle ciekawe,że posiadają wszyte wewnątrz biało- czarne taśmy od odznaczeń(a przynajmniej tak to wygląda).Nie znam się dokładnie na tych sprawach.Żelazny krzyż II klasy?
okejos Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Napisano 13 Styczeń 2010 muszą dojechać.. a co inetersuje dokłądnie
mihua Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Te taśmy pozwalają ci włożyć buciki na spuchnięte i odmrożone nogi!pzdr.
Pytanie
okejos
znajmoy z niemiec wiezie mi takie 2 pary butków, znalezone podczas remontu starych kamienic
co o nich myslicie
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.