Skocz do zawartości
  • 0

klapa, właz, pokrywa.

sebo_sek

Pytanie

Napisano

Klapa jak widać. Mocowanie około 40 cm. Od marki Akra z Artern. O markę już pytałem, nikt nie wiedział, więc może zdjęcie ruszy wyobraźnie.

Dziura zastanawiająca - wycięta palnikiem. Tylko po co. Znaleziona na miejscu walk NSZ z Niemcami 25 sierpnia 1944.

Z góry dzięki za info. Dodam też, że mocowanie nie jest na oryginalnym miejscu. Z drugiej strony wyraźnie widać, że pierwotnie dzuiry były gdzie indziej.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Klapa jak widać. Mocowanie około 40 cm. Od marki Akra z Artern. O markę już pytałem, nikt nie wiedział, więc może zdjęcie ruszy wyobraźnie.

Dziura zastanawiająca - wycięta palnikiem. Tylko po co. Znaleziona na miejscu walk NSZ z Niemcami 25 sierpnia 1944.

Z góry dzięki za info. Dodam też, że mocowanie nie jest na oryginalnym miejscu. Z drugiej strony wyraźnie widać, że pierwotnie dzuiry były gdzie indziej.

Napisano

Białe stare dziury, czerwone obecne. Wygląda, że komuś mocowanie przeszkadzało na pierwotnym miejscu i je przesunął. Wchodziłby na dziurę, właśnie na to wpadłem.

Tylko po co ta dziura?

Napisano
Na pewno nie fasa bo Akra to firma motoryzacyjna. Podejrzewam pokrywę od jakiegoś ciągnika, ale dziura powoduje, że to wcale nie musiało być od pojazdu.

Jeszcze spróbuje napisać do producenta. Może oni będą wiedzieli.

Dzięki za wszystkie pomysły
Napisano
Witam wypalony otwór prawdopodobnie służył do zamontowania rurki destylacyjnej ,wężownicy schładzającej czyli aparatura do pędzenia bimbru http://moonshine-still.republika.pl/aparatura.html ale to tylko moje skojarzenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie