atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 Dzięki za porady Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 atlantic-czy hełm był wcześniej czyszczony mechanicznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 nie wiem, nie wygląda na to. Taki nabyłem u chłopa ze stodoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Jeśli był by jechany" szczotą to kiepsko by było z wyciągnięciem większej ilości farby i kalek. Ale jeżeli to nalot to gitarra git ;)POZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Coś pięknego, ile dałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 Zapłaciłem za niego - 150 A ile warta twoim zdaniem? wiem że to nie miejsce na wyceny, ale ciekaw jestem. Na pocieszenie wpadły dwa kanisterki wehrmachtowskie w bardzo dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Moim zdaniem po oczyszczeniu jakieś 300zł spokojnie wyjdzie za to. Kolego spróbuj np to czymś zwilżyć wodą by później nie musieć odtłuszczać by użyć kwasu. Zrób fotkę, wtedy farba i kalki powinny się uwidocznić. Możesz go po prostu miękką szczoteczką do garów wyszorować w ciepłej wodzie. i wrzucić fotki, zobaczysz od razu będzie różnica ale przed tym odepnij pasek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Zapomniałem dodać byś użył płynu np do mycia naczyń lub proszku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 paska właśnie narazie nie mogę odpiąć ponieważ skóra jest bardzo wyschnięta i czuję że od razu pęknie. Narazie ją delikatnie natłuszczam żeby ją rozruszać. Mówisz żeby go wodą wyszorować teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 No to mu nie zaszkodzi a pozbędziesz sie kurzu i nalotu jaki się na nim zebrał, lepiej kwas będzie wtedy działał. Tak jak mówię miękka szczoteczka, proszek do prania ciepła woda i szoruj, jeśli nie możesz odpiąć paska to chociaż zewnętrzną część hełmu wyszoruj i wrzuć fotki ,,na mokro'' Odnośnie skóry tylko lanolina. Idealnie to zmiękczy i zabezpieczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 jesteś pewien kolego lina_90 z tym szorowaniem proszkiem? Może jeszcze ktoś to potwierdzi to udam się do łazienki z tym nocnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Tak kolego Tylko tak jak mówię delikatnie miękką szczoteczką, no wyobraź sobie mycie w ciepłej wodzie np łusek z brudu, ziemi. Nic im się nie dzieje. Sam kilkakrotnie szorowałem tak hełmy. Tylko najpierw tak rozpuść tego proszku trochę w ciepłej wodzie. Na początek rękami czy gąbką zwilż całą powierzchnię zewnętrzną hełmu. I spróbuj trochę rękami,go myć jak zobaczysz ,że będzie ładnie schodzić brud to nawet nie musisz szorować, jeśli cię efekt nie zadowoli to ta szczoteczka. Sam się zdziwisz jak zobaczysz ile tego brudu na nim siedziało. Jeśli coś przy nim zepsujesz to odkupię go od ciebie za to 150zł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 okej, idę popróbować. Dzięki za instrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 martwił mnie troszkę stan tych skórek, ale ich stan się powoli poprawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 widać jaka ta skóra popękana. Bardzo się zeschła przez lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 I jak tam wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 a tutaj mam pierwsze fotki po umyciu hełmiku, jeszcze na mokro. Teraz wyrazniej widać kalke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 na mokro z drugiej strony wyłoniło się coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Ładny Germański Hełmik Atlantic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 dzięki adamusek2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Kolego zadowolony z efektu? Całkiem ładnie się prezentuje. Można by tez wewnątrz pojechać do wysokości obręczy, może pojawią sygnatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 hełmik schnie, delikatnie też od wewnątrz go przepłukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Żadne sygnaturki się nie pokazały? To dla formalności po wyschnięciu dokładniejsze foty też możesz dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 pod spodem tylko przepłukałem, jest w sumie tak jak było, nalot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 wyschnięty hełmik po wstępnym przepłukaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.