Skocz do zawartości

Nieśmiertelniki z Ruskiego Brodu

Arbi1000

Rekomendowane odpowiedzi

Istnieje lista znalezionych blach w rejonie kotła.
Chciałbym zrobić podobny spis ale z dołączonymi zdjęciami blach.
Wiem, że tej ilości zdjęć nie zdobędę ale przynajmniej jej część.
Trochę już mam od znajomych i część z internetu.
Niektóre są zrobione słabym aparatem z telefonu kom., i nie są czytelne więc odpadają.
Myślę o czymś co będzie przypominać stronę www, tzn. menu z biciami i po kliknięciu otwiera się fotka blachy.
Wiem,że są osoby na forum posiadające takie blaszki.
Jeśli ktoś bedzie łaskaw mi pomóc to będę wdzięczny i podzielę się później efektami pracy.
Mój adres powinien się wyświetlić po kliknięciu na nick ale dla pewności podaję: j.piec@wp.pl
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.

Witam

Od jakiegoś czasu mam zamiar napisać taką książke,skrypt.Mam juz sporo materiałow i powoli się szykuje.Zdjęcia i moja skromna kolekcja ok.100 blach,były zalązkiem.
Szkoda ze juz pod Ruskim B. nic konkretnego nie wychodzi i o te pociski i niezakopane doły koło dróg, Straż Leśna patroluje.Ale dawniej...To były czasy.Aż się łezka w oku kręci.

Pozdrawiam
Zwierz

Dzięki bardzo kolegom, którzy pozytywnie potraktowali moją prośbę i podzielili się fotkami swoich blaszek spod RB.
Trochę już tego jest ale wciąż liczę na Waszą pomoc w uzyskaniu większej ilości zdjęć.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Arbi.

• 1 month later...
Bjar jeśli piszesz o odwrocie od Wisły do Sieradza na podstawie nieśmiertelników to możesz uwzględnic jeszcze 2. Kolega znalazł blaszkę 78 kompanii zapasowej łączności i 41 pułku piechoty. wiem że w 45 pułk ten był pułkiem grenadierów z dziesiątej dyw. gren. wiec żolnierz ten walczył w 39 pod Sieradzem a w 45 zabrakło mu paru kilometrów do Warty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie