Arbi1000 Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2010 Istnieje lista znalezionych blach w rejonie kotła.Chciałbym zrobić podobny spis ale z dołączonymi zdjęciami blach.Wiem, że tej ilości zdjęć nie zdobędę ale przynajmniej jej część.Trochę już mam od znajomych i część z internetu.Niektóre są zrobione słabym aparatem z telefonu kom., i nie są czytelne więc odpadają.Myślę o czymś co będzie przypominać stronę www, tzn. menu z biciami i po kliknięciu otwiera się fotka blachy.Wiem,że są osoby na forum posiadające takie blaszki.Jeśli ktoś bedzie łaskaw mi pomóc to będę wdzięczny i podzielę się później efektami pracy.Mój adres powinien się wyświetlić po kliknięciu na nick ale dla pewności podaję: j.piec@wp.plPozdrawiam i liczę na Waszą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 Miałem takie coś w planie, ale stwierdziłem że szkoda zachodu... Spis i tak spełnia swoją rolę wg. mnie no ale cóż - baw się! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 WitamOd jakiegoś czasu mam zamiar napisać taką książke,skrypt.Mam juz sporo materiałow i powoli się szykuje.Zdjęcia i moja skromna kolekcja ok.100 blach,były zalązkiem.Szkoda ze juz pod Ruskim B. nic konkretnego nie wychodzi i o te pociski i niezakopane doły koło dróg, Straż Leśna patroluje.Ale dawniej...To były czasy.Aż się łezka w oku kręci.PozdrawiamZwierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 Ja się szykuję do napisania czegoś o całej drodze odwrotu od Wisły gdzieś do Sieradza na podstawie blach znalezionych przez nas jak i przy ekshumacjach. Oczywiście materiały będą super tajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 Zwierzu, jak to nie wychodzi? W zeszłym roku pojechałem z ciekawości i w środku lasu na domniemanym punkcie gdzie coś mogło by się dziać..... znalazłem boratynkę!;) i nic po za tym.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 No ale co Zwierzu? Wkleisz zdjęcie blachy i podpiszesz jaka to jest i tyle? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 Ten zawodnik np. przedzierał się zgodnie" z domniemaną marszrutą 291 ID ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 Dzięki bardzo kolegom, którzy pozytywnie potraktowali moją prośbę i podzielili się fotkami swoich blaszek spod RB.Trochę już tego jest ale wciąż liczę na Waszą pomoc w uzyskaniu większej ilości zdjęć.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Arbi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 No i jak ma się ten ambitny projekt? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 kolego bjar_1 nie znalazłeś gdzieś etui na nieśmiertelnik??Zostawiłem na pniaku i zapomniałem zabrać:(gapa ze mnie,bo było naprawdę ładne:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Na RB kopałem ostatnio z 4-5 lat temu... Ganianie bez celu po lesie to nie dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 nie mogę go do tej pory odżałować:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Z blachą był? Jaką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 bez blaszki.Ktoś też zostawił i ja znalazłem.Położyłem na boku i zapomniałem zabrać:(był bardzo ładny i tylko sznurka brakowało.do końca życia tego nie odżałuję chyba:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Eee trafia się tego masa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 żadnego nie mam więc tym bardziej bolesne gapiostwo:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Lepsze blachy niż torebeczki na nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 wiem,ale pokrowce się nieczęsto trafiają.wysłałem Ci PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Nic nie doszło. Chyba nie działają PW. Pisz na bjarrsbcrew@poczta.onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saucken1 Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 Bjar jeśli piszesz o odwrocie od Wisły do Sieradza na podstawie nieśmiertelników to możesz uwzględnic jeszcze 2. Kolega znalazł blaszkę 78 kompanii zapasowej łączności i 41 pułku piechoty. wiem że w 45 pułk ten był pułkiem grenadierów z dziesiątej dyw. gren. wiec żolnierz ten walczył w 39 pod Sieradzem a w 45 zabrakło mu paru kilometrów do Warty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Inf.Rgt.41 -> Inf.Rgt.(mot.)41 -> Pz.Gren.Rgt.41, cały szlak bojowy, stary żołnierz był... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.