major02 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 hmm co prawda kiedyś kilka sztuk od manlichera wyszło mi kilka różowych i właśnie zastanawiałem się od czego, ale tak to wychodzą ok, ja je polewam jeszcze wodą utlenioną po wyjęciu z foli a czasem przecieram jeszcze pastą BHP. Teraz czyszczę polską 75mm, pastą BHP i wychodzi miodzio, lecz praca bardzo pracochłonna.
tomek_omaz Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 dzięki, jutro muszę spróbować zobaczymy co z tego wyniknie po oczyszczeniu wstawię foto.
Catadero Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Tomek_omaz-wstążkę zdecydowanie zmień na właściwą. Każdy kiedyś zaczynał. Teraz jest trudniej, bo dużo więcej poszukiwaczy i coraz mniej fantów. Alleluja i do przodu!Jacek.Ant.-ta wstążka jest od medalu (odznaczenie wojenne)ZasłużonyM Na Polu Chwały. Uciekła Ci jedna literka. C.
kowalinho Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 Catadero - czy w przypadku kordzika oficerskiego Heer, który, jako po wojnie kordzik oficera LWP, ma dorobione w 1945 r, już nie niemieckie rapcie i który jest pamiątką rodzinną, też doradzałbyś zmianę, w tym wypadku rapci? I do tego zdenazyfikowanego jelca? Z jakiegoś powodu te pamiątki są, jakie są. Dla mnie takie kombinowanie przy tego typu przedmiotach to nieporozumienie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.