TWGrzegorz Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 Proszę, Szanownych kolegów o identyfikację tego nieśmiertelnika, znalezionego w okolicy Szczecina.Z góry dziękuję za pomoc.
faraon1 Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Orzeł jakiś nie nasz gapi się w lewo w szponach jabłko i berło .
mixxxer Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 PKP? Orzeł z jabłkiem i mieczem / berłem? Dość wysoki numer jak na markę narzędziową. Na nieśmiertelnik niewygodny kształt. Może psi numerek?
GhostMG Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Myślę, że to nie jest temat na otwarcie nowego wątku, ale tak zapytać chciałem tutaj. Nie ciekawi (a może przeraża) Was czasem myśl, ze znalezione przez nas nieśmiertelniki i elementy ubioru żołnierzy, przeleżały pod ziemią razem z nieboszczykiem te kilkadziesiąt lat i można powiedzieć, że są taką relikwią po nim? Może to z uwagi na mój młody wiek (16 lat), ale jakoś ciężko by mi było coś takiego mieć w pokoju ustawionego na szafce.
bjar_1 Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Hm lepiej się poucz na jutro, a nie zadajesz głupie pytania :]
Domino(*) Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Bardzo dużo tych blaszek znajduje się w okolicach Szczecina i tylko Szczecina, ale jak dotąd nikt nie był w stanie określić co to właściwie jest.W każdym razie na pewno nie jest to nieśmiertelnik.
Pytanie
TWGrzegorz
Proszę, Szanownych kolegów o identyfikację tego nieśmiertelnika, znalezionego w okolicy Szczecina.
Z góry dziękuję za pomoc.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.