afrak Napisano 2 Styczeń 2010 Autor Napisano 2 Styczeń 2010 Witam, znalazlem na strychu u dziadka taki kocher, pewnie sluzyl do odgrzewania posilkow tylko.Mam pytanko czy jest to produk wojenny czy juz po wojenny. Dzieki za info
pawel888 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 W miare dostępny, nie jakiś tam rarytas, przejrzyj alledrogo powinny byc.Ale stan ładny to można przyznać.<pozdro
afrak Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Napisano 3 Styczeń 2010 na na allegro niestety nie ma sa tylko wspolczesnie z BW, wojennych nie ma
pawel888 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Wybierz szukaj w zakończonych i wpisz kocher, mi wyskoczyło 40 przedmiotów i pomiędzy nimi są tez wojenne:)<pozdro
pawel888 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 http://www.allegro.pl/search.php?buy=0&category=6&closed=1&search_type=1&sg=0&exclude=&order=t&price_from=&price_to=&st=gtext&string=kocher&fb=1 albo trzymaj:)<pozdro
mihua Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 I kto by pomyślał,że jest półproduktem MW inicjujacych(urotropina)pzdr.
afrak Napisano 2 Styczeń 2010 Autor Napisano 2 Styczeń 2010 Witam, znalazlem na strychu u dziadka taki kocher, pewnie sluzyl do odgrzewania posilkow tylko.Mam pytanko czy jest to produk wojenny czy juz po wojenny. Dzieki za info
afrak Napisano 2 Styczeń 2010 Autor Napisano 2 Styczeń 2010 jeszcze jedno pytanie czy ognien byl utrzymywany jakimis drobnum drwenem czy byl jakis specjalny wklad.
cezarx Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Były specjalne wkłady , takie tabletki wykonane ze skoncentrowanego alkoholu.
pawel888 Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Kuchenka Esbit(esbit kocher)-Rozkładany blaszany kocher firmy Esbit.Przenoszony w chlebaku opalany paliwem chemicznym w kostkach.(Paliwem stałym)<pozdro
Pytanie
afrak
Witam, znalazlem na strychu u dziadka taki kocher, pewnie sluzyl do odgrzewania posilkow tylko.Mam pytanko czy jest to produk wojenny czy juz po wojenny. Dzieki za info
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.