Zwłoka Napisano 1 Styczeń 2010 Autor Napisano 1 Styczeń 2010 awers: GARANTIE - gwarancjarewers: KONIGSBERG - KrólewiecL.F.v. GIŻYCKI - Prawdopodobnie pierwsze litery to imiona,a Gizycki to nazwisko.Moje pytanie jest takie.Czego to moze byc gwarancja???Mile widziane wszystkie sugestie.Pozdrawiam
Szumsk Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Może klapka od jakiegoś zegarka czy coś bo widać u góry jakby część zawiasu... chociaż klapka byłaby raczej wygięta a to jest proste... Nie wiem co to może być. Ale ja jestem nowicjuszem w takich sprawach więc...
karpik Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Myśle, że to rodzaj plomby lub metki.Widać dwie odłamane blaszki, które mogły być zaciśnięte razem.
Zwłoka Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 rozek(blaszka) wyglada tak z tej strony,nie wiem czy widac to dostatecznie na tym zdjeciu.Jesli to rodzaj metki(mysle ze to dobry trop),to wisiala na blaszce,ktora jest ułamana.
maro20 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 metka,potwierdzenie gwarancji producenta,królewiec
Zwłoka Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 no tak wszystko by sie zgadzało,ale jakiego produktu?to mnie najbardziez zastanawia.Dziekuje za wskazowki.
krecik wz. 65 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Spotkałem coś podobnego na butelce...zabezpieczało korek. Ale nie chciałbym wprowadzić kolege w błąd.
Zwłoka Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 Tez niezła mysl.Spotkałes sie z tym w sieci czy na zywo?Pozdro
krecik wz. 65 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Na żywo. Teren odległy ( mazowsze ) ale sygnatury były niemieckie...Może jakieś lekarstwo lub wyższej klasy trunek ? Trudno dociec.Pozdrawiam
NIRVANA26 Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Byc moze to niejest najlepszy trop, ale moze GIZYCKI to wcale nie jest nazwisko? moze chodzi o miasto na mazurach-GIZYCKO? Oczywiscie zgaduje-ale temat mnie zainteresowal dlatego pozwolilem sobie na zabranie glosu. pozdro
coriolan Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 v.GIZYCkI = von GizyckiNie takie znów rzadkie niemieckie nazwisko
Zwłoka Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Napisano 8 Styczeń 2010 no dokladnie tak >coriolan<wiec zeby sie dowiedziec na 100% co to za blaszka,trzeba sie dowiedziec co ten Gizycki produkował-tylko jak?
Zwłoka Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 Tak tylko co ma wspolnego Kamil Giżycki z L.F.von Giżyckim.Niema zgodnosci imion drogi kolego.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.