Skocz do zawartości

Minelab SE czy Safari ???

janpiotr7879

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam rozważam zakup detektora obecnie chodzę z ACE 250 i szukam czegoś lepszego (głównie na monetki:) cena wykrywacza około 2600zł. Poradźcie co lepsze: używany SE (2500zł) czy Safari (2600zł). Czytałem o Safari ale żadnych konkretów sie nie dopatrzyłem:( Czy nie zrobię błędu kupując Safari? (jak go ładnine ujęto produkt z wymarłej serii")
Napisano
Safari-prosty w obsłudze,stabilny,dobry na kolor...a ten konkretny to praktycznie nówka z najnowszą sondą pakowaną obecnie do E-traca i Explorera.Z kolei ten Explorer z aukcji jest już drugi raz wystawiany,bo za pierwszym nie poszedł i jest jeszcze ze starą cewką,co czyni go cięższym i gorszym w namierzaniu.Z drugiej strony Explorer ma większe możliwości ustawień.Mimo wszystko chyba bym brał tego umarłego Safari.Pozdrawiam!
Napisano
Nie zastanawiaj się nad rzeczami oczywistymi, poszukaj tylko exa z nową cewką. Pomiędzy tymi wykrywaczami jest przepaść.
Napisano
Moim zdaniem Explorer z cewką FBS w oczywisty sposób będzie lepszy od Safari z tą samą cewką...ale jest jedno ALE...Obawiam się,że Explorera z nową cewką nie kupi się w chwili obecnej za 2500 zł....a nawet jestem tego pewien.
Napisano
P.S.Był nie tak dawno Ex z cewką FBS do sprzedania...ale kosztował 3,700 zł...a stąd juz tylko 300 zł do nowego...a to z kolei chyba sporo przekracza wymienione kwoty(2500-2600).Pozdrawiam!
Napisano
Do pmf1...nie mogę się niestety zgodzić ze stwierdzeniem,że pomiędzy Explorerem,a Safari jest przepaść...są zdecydowanie różnice w oprogramowaniu i menu na korzyść Ex-a(więcej nastaw dla zaawansowanych lub wymagających użytkowników).Proponuję również pamietać,że Safari ,to nie Quatro,lecz jego następca,a SE ze stara cewką i z nową,to też w sumie trochę inne maszynki.Pozdrawiam!
Napisano
Jeśli to ten z Allegro,to gratuluję wyboru.Gość sprzedaje nowe lub demowe wykrywki z USA w dobrych cenach i jest bardzo solidny.Pozdrawiam i dobrych trafień nowym sprzętem życzę !
  • 1 month later...
Napisano
ja też mam wykrywacz juz drugi od tego pana jest naprawdę solidny i godny do polecenia,też chciałem kupić te safari ale poczytając na forum zapytania o porady namówilem sie na explorea se z 11.pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie