janpiotr7879 Napisano 30 Grudzień 2009 Autor Napisano 30 Grudzień 2009 Witam rozważam zakup detektora obecnie chodzę z ACE 250 i szukam czegoś lepszego (głównie na monetki:) cena wykrywacza około 2600zł. Poradźcie co lepsze: używany SE (2500zł) czy Safari (2600zł). Czytałem o Safari ale żadnych konkretów sie nie dopatrzyłem:( Czy nie zrobię błędu kupując Safari? (jak go ładnine ujęto produkt z wymarłej serii")
samgnus Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Safari-prosty w obsłudze,stabilny,dobry na kolor...a ten konkretny to praktycznie nówka z najnowszą sondą pakowaną obecnie do E-traca i Explorera.Z kolei ten Explorer z aukcji jest już drugi raz wystawiany,bo za pierwszym nie poszedł i jest jeszcze ze starą cewką,co czyni go cięższym i gorszym w namierzaniu.Z drugiej strony Explorer ma większe możliwości ustawień.Mimo wszystko chyba bym brał tego umarłego Safari.Pozdrawiam!
pmf1 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Nie zastanawiaj się nad rzeczami oczywistymi, poszukaj tylko exa z nową cewką. Pomiędzy tymi wykrywaczami jest przepaść.
samgnus Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 P.S. Pisząc swój post wychodziłem z założenia,że chodzi o wymienione wykrywki,które są obecnie na Allegro wystawione...
samgnus Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Moim zdaniem Explorer z cewką FBS w oczywisty sposób będzie lepszy od Safari z tą samą cewką...ale jest jedno ALE...Obawiam się,że Explorera z nową cewką nie kupi się w chwili obecnej za 2500 zł....a nawet jestem tego pewien.
samgnus Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 P.S.Był nie tak dawno Ex z cewką FBS do sprzedania...ale kosztował 3,700 zł...a stąd juz tylko 300 zł do nowego...a to z kolei chyba sporo przekracza wymienione kwoty(2500-2600).Pozdrawiam!
samgnus Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Do pmf1...nie mogę się niestety zgodzić ze stwierdzeniem,że pomiędzy Explorerem,a Safari jest przepaść...są zdecydowanie różnice w oprogramowaniu i menu na korzyść Ex-a(więcej nastaw dla zaawansowanych lub wymagających użytkowników).Proponuję również pamietać,że Safari ,to nie Quatro,lecz jego następca,a SE ze stara cewką i z nową,to też w sumie trochę inne maszynki.Pozdrawiam!
janpiotr7879 Napisano 31 Grudzień 2009 Autor Napisano 31 Grudzień 2009 Dzięki wielkie za pomc właśnie kupiłem Safari.
samgnus Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Jeśli to ten z Allegro,to gratuluję wyboru.Gość sprzedaje nowe lub demowe wykrywki z USA w dobrych cenach i jest bardzo solidny.Pozdrawiam i dobrych trafień nowym sprzętem życzę !
adam793 Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 ja też mam wykrywacz juz drugi od tego pana jest naprawdę solidny i godny do polecenia,też chciałem kupić te safari ale poczytając na forum zapytania o porady namówilem sie na explorea se z 11.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.