Skocz do zawartości

Czy mogę używać wykrywacza?

grom546

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Albo przesadzacie, albo ja mam szczęście. W niedziele pod lasem, jak już odjeżdżaliśmy z miejscówki spisał nas patrol policji. Pogadaliśmy, pośmialiśmy się, jeszcze powiedzieli gdzie warto kopać. Szok nie? No ale fakt faktem, nie byli wezwani do nas akurat ;).

Pozdrawiam
Napisano
kolego ukalek nie raz miałem spotkanie w terenie z policją czy też z leśniczym. Policja podchodziła do tego jak w twoim wypadku. A Leśniczy tylko gadał że są potrzebne zezwolenia itp i powiedział żeby opuścić las.
Z reguły nie ma problemów tylko:
1.Zakopywać dołki
2.Nie pyskować, jak widać że służbista to nie dyskutować.
3.Jak widzisz że nie dasz rady uciec to nie uciekać bo tylko udać że się nie wie co robi albo udać zagranicznego turystę który nic nie rozumie ;)
Napisano
Graudenz, ja Cię błagam, proszę i nie wiem co jeszcze. cyt. Czyli jest jasno i wyraźnie napisane że nie wolno używać wykrywacza."
Skąd Ty te teorie bierzesz?? Wiem, że w ogródku czy na polu zgubiłem..nie wiem...samolot, to idę do sklepu, kupuję wykrywacz i szukam go używając tego super skomplikowanego urządzenia elektronicznego. I nikt, absolutnie nikt mi tego nie jest w stanie zabronić.
Wiedziałem, że z tego wątku zrobi się kolejna dyskusja na ten temat oparta na interpretacji ustawy. A chłopakowi zrobicie bigos z mózgu.
Najkrócej odpowiadając (uproszczając) na Twoje pytanie: na własnym gruncie możesz szukać rzeczy, które nie są zabytkami (bądź na cudzym za zgodą właściciela). Odpowiadając pokrętnie: FAGIL najtrafniej to określił wszedzie mozna kopac warunek jest jeden nie daj sie zlapac jak chodze po lesie w obecnym miejscu zamieszkania to mam oczy nawet na plecach".
Pozdrawiam
Napisano
Lepiej znaleźć inne hobby bardziej bezpieczne."
hihihi
a co szanowni Panowie robią?jak jest aż tak źle to skąd tyle cudownych odkryć na forum? i tylu użytkowników?? he he .
Napisano
Mi się wydaję, że tu nie chodziło o bezpieczeństwo przyszłego poszukiwacza, ale o konkurencje, jaką będzie tworzył gdy kupi piszczałe i kosił" fanty !
Napisano
ukalek, piszesz, że was tylko spisali ale to znaczy, że wprowadzili was do jakiejś bazy danych. Teraz jak coś się stanie w okolicy to do was pierwszych zapukają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie