Skocz do zawartości

Identyfikacja

obert8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
każdy punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.jeżeli pan x nie zbiera złomu ,a interesują go tylko monety,to po co mu jakaś tam blaszka ,każdy z nas coś czasami identyfikuje za przysłowiowe friko,czasami dla własnej satysfakcji i przyjemności ,a co ze złomem zrobi właściciel to już jego sprawa,może ustalmy cennik za identyfikację desa i eksperci biorą około 1-3 procent.
Napisano
ja często coś na alledrogo sprzedaję,ale generalnie kupuję od pierwszych właścicieli,wynik kupna i sprzedaży jest ujemny czasami dochodzę do dużego minusowego bilansu.
Napisano
Niekumam o co Ci chodzi. Do pomocy w identyfikacji chyba nikt Cie nie zmuszal-prawda? A jesli wlasciciel postanowil sprzedac fant to chyba ma do tego prawo (ja bym nie sprzedawal)-jego decyzja skad ten bulwers?. Pozdrawiam
Napisano
NIRVANA26

Niekumam o co Ci chodzi. Do pomocy w identyfikacji chyba nikt Cie nie zmuszal-prawda? A jesli wlasciciel postanowil sprzedac fant to chyba ma do tego prawo (ja bym nie sprzedawal)-jego decyzja skad ten bulwers?"

masz rację, tylko o jednej rzeczy zapomniałeś - często w opisie aukcji jest dokładnie napisane co i jak, żywcem skopiowane z ODK - nawet nie zadaje sobie trudu żeby samemu napisać
Taki sprzedający, na zasadzie Ctrl+C i Ctrl+V wkleja w opis - a to już przegięcie....lekkie, takie moje zdanie.
Napisano
Do kolegi Obert8. Może wystarczyło powiedzieć facetowi, że znasz odpowiedź na jego pytanie i jak ci zapłaci, to mu wszystko dokładnie opowiesz. Wiem, że minimum ogłady wymaga, żeby koleś podziękował itd, ale z informacjami typu dziś sprzedaję nieśmiertelnik zidentyfikowany przez kolegę x jako y", to chyba przegięcie. Bez urazy, ale jak wystawię aukcję, to nie będę pisał, że pan Romek zza płotu zidentyfikował dany przedmiot jako łyżkę. Trochę skrajne to porównanie, ale czy to takie ważne, żeby pisać kto zidentyfikował dany przedmiot? Druga sprawa, że twoja wypowiedź była tylko wypowiedzią, którą (poprawcie mnie jeśli się mylę) można swobodnie cytować, tym bardziej, że udzieliłes jej pod pseudonimem, a nie imieniem i nazwiskiem. Druga sprawa, że czy nie lepiej machnąć na faceta ręką i powiedzieć, że kij z nim? Nie podziękował i użył twoich słów? Nienajlepiej to o nim świadczy, ale to nie powód, żeby być zdenerwowanym ;)

pozdrawiam
kurkow

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 00:42 06-01-2010
Napisano
Kolega obert8 rozpętał burze w szklance wody,w sumie hałas o nic, wg. mnie takie rozmowy nie rozwiążą problemu. Obert nie zidentyfikował blachy, a robi hałas i na dodatek chce za to pieniądze, wcześniej podałem link do tematu z przedmiotem tej problematycznej identyfikacji, więc możecie zobaczyć. Traktujmy forum jako zabawę, pomoc powinna być bezinteresowna, nie róbmy bałaganu, dziś pomożesz komuś, jutro ktoś inny pomoże tobie (za darmo) Niech mod zamknie temat i będzie spokój, cała dyskusja do niczego nas nie doprowadzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie