desmo_sm Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Napisano 29 Grudzień 2009 WitamCzy mozna poprosić o w miare proste wytłumaczenie sposobu regulacji do gruntu tego wykrywacza?Szukam na all metal miejsca bez zadnego sygnału. Potem naciskam po prawej stronie przycisk regulacji, i oddalam oraz przybliżam cewkę nad gruntem na około 10-15cm, przy tym słychac jak sygnał wiodący cichnie lub się zwiększa i powinienem wtedy regulowa przyciskami +/-. Ale jak jaka jest zasada?dzięki za info
Brzęczyszczykiewicz Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 Zapytaj na Thesaurusie. Tutaj co najwyżej dowiesz się czegoś na temat HS-3 albo kanarka. Jeśli pytanie nie jest zbyt trudne ;P
Bambini Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 To wygląda mniej więcej tak: pompujesz i przyciskami +- ustawiasz tak aby ton sygnału zmieniał się jak najmniej, czyli regulujesz tak by znaleźć punkt w którym ton wysoki przechodzi na niski.
Martin Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Kolego Brzęczyszczykiewicz :Jak się przecież nie podoba Forum i uważa się , że to towarzystwo to nie Nasz poziom intelektualny , to przecież nikt nie zatrzymuje ... droga wolnaPozdrawiamMartin
sla1971 Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Chyba to to samo co X-TERRA 305.Wlaczasz wykrywacz,przycisk 1-2 to fabryczne ustawienia dyskryminacji,uzyj tego co eliminuje tylko zelazo.potem wciskajac przycisk (ten z ksiazeczka) przechodzisz do menu funkcji :tony,glosnosc,prog,czulosc,do ich regulacji uzyj przyciskow + i -.Gdy wybrales juz tony (dzwieki),czulosc,glosnosc i prog,wcisnij przycisk na ktorym widnieje ikona cewki z X (pinpoint) w ten sposob przechodzisz juz do trybu szukania.Musisz jeszcze wykonac reczne dostrojenie do gruntu,zeby to zrobic musisz najpierw znalezc kawalek terenu gdzie nie ma zadnych metali,potem przycisnij przycisk odpowiadajacy za dostrajanie do gruntu (ten nisko z prawej strony z narysowana cewka ze strzalkami w gore i w dol).Po jego przycisnieciu podnosisz i opuszczasz cewke (od 2 do 20 cm nad ziemia) i sluchasz dzwiek jaki wydaje wykrywacz caly czas pompujac w gore i w dol,wtedy przyciskami + i - regulujesz numery ktore pokazuje display zwiekszajac lub zmniejszajac je.Dostrojenie do terenu jest poprawne wtedy kiedy pompujac w gore i w dol dzwiek ktory wydaje wykrywacz jest najcichszy,gdy juz to zrobiles wciskasz przycisk pinpoint zeby przejsc do trybu szukania i to wszystko.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Spokojnie Martin.Stwierdziłem po prostu fakt. Czyżbym mijał się z prawdą?;)I nic nie było na temat poziomu intelektualnego. Z mojej strony :)
desmo_sm Napisano 30 Grudzień 2009 Autor Napisano 30 Grudzień 2009 Dzieki sla1971 własnie tego nie wiedziałem że ma być jak najcichszy po regulacji, dzieki.Brzęczyszczykiewicz, skorzystałem z tego forum co zaproponowałeś, faktycznie sporo ciekawych informacji tam jest, dzieki za info.
Anarchista Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 A ja myślałem, że kolega Brzęczyszczykiewicz ma wiedzę również na temat innych wykrywaczy, a nie tylko HS-3 i kanarek. Widocznie się pomyliłem, a kolega zapomniał, ze wystawiając opinię forum wystawia ją również sobie.
BRAT_MIH Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 http://www.mlotv.com/view/102/x-terra-ground-balance/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.