wander Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Napisano 29 Grudzień 2009 Panowie proszę o pomoc trafiły mi się takie zeszyty wojskowe z wpisami,z góry dziękuję.
czubaka Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 wydaje mi się że w zeszycie tym zapisywano cele podróży i odległości do nich. Flugzielmessungen" to w dosłowym tłumaczeniu pomiary celów podróży" w górnej części naniesione tabeli są dane takie jak miejscowość czy data w dolnej natomiast w kolumnie 'entfernung' po lewej stronie są odległości zmierzone (na mapie?) po prawej natomiast odległości rzeczywiste. w następnej kolumnie określano błąd. Może inni coś dopowiedząpozdrawiam JR
Slajmi130 Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 Wygląda to na zeszyt celów nawigacyjnych dla samolotów, celem wyznaczania tras nawigacyjnych przelotów.
slapek Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 Witam.Zeszyt wzór do pomiarów celów lotniczych.Jest pokazany przykład jak to trzeba wypełniać.Pozdrawiam.
wander Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Napisano 29 Grudzień 2009 Chciałem podziękować wszystkim za identyfikacje,
Pytanie
wander
Panowie proszę o pomoc trafiły mi się takie zeszyty wojskowe z wpisami,z góry dziękuję.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.