Anarchista Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 Czy można ustalić w jakich formacjach służyli przedstawieni na zdjęciach panowie? Ja na mundurach nie znam się zupełnie więc wszelkie informacje będą dla mnie cenne.Foto 1 ->
Anarchista Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 Czy można ustalić w jakich formacjach służyli przedstawieni na zdjęciach panowie? Ja na mundurach nie znam się zupełnie więc wszelkie informacje będą dla mnie cenne.Foto 1 ->
Anarchista Napisano 30 Grudzień 2009 Autor Napisano 30 Grudzień 2009 dzięki raz jeszczeKto nosił takie korpusówki - każdy żołnierz danej formacji czy trzeba było ukończyć odpowiednią szkołę, czy co? Może to głupie pytanie, ale nie znam się.
herman1984 Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Mam pytanie odnośnie 1 foto-może to kolokwialne,ale czy to 7 pac. czy 7 pal.?
ammuratow Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Nie jestem znawcą, ale czy przypadkiem żołnierz na fotografii nr.2 nie był w niewoli? Moim zdaniem nie ma orzełka na rogatywce.
8total4 Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Witam. Czy czasem znak na kołnierzu, nie jest korpusówką którejś ze szkół artylerii..?drugi żołnierz ma mundur wz.36 i rogatywkę polową, niestety fotka nie pozwala uściślić jednostki.pozdrawiam.
Anarchista Napisano 31 Grudzień 2009 Autor Napisano 31 Grudzień 2009 hmm... na tym drugim zdjęciu ktoś na dole napisał Niewolą Zgnębiony". Wyciąłem ten fragment w czasie kadrowania, bo rozmiar dodawanych zdjęć jest ograniczony.
Pytanie
Anarchista
Czy można ustalić w jakich formacjach służyli przedstawieni na zdjęciach panowie? Ja na mundurach nie znam się zupełnie więc wszelkie informacje będą dla mnie cenne.
Foto 1 ->
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.