Skocz do zawartości

Czy policja ma prawo zabrać kolekcję odznaczeń?

adr89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
generalnie policja ma prawo zatrzymać,do wyjaśnienia każdego i wszystko,ale tu jest problem,jak opisać odznaczenia,medale itp..stwierdzenie org.kiedyś policja zatrzymała mnie na kilka godzin, w depozycje zostawiłem łańcuszek koloru żółtego.co do kolekcji to lepiej aby to faktycznie znawca spisywał,bo można stracić majątek,po sprawie dostać można kolekcję zomowskich orzełków,zamiast swoich legionowych,,lub 19.
Napisano
Prokurator to sobie może pisać co chce. Od rozstrzygania jest sąd. W Polsce na razie obowiązuje jeszcze zasada, że to oskarżyciel udowadnia winę. Oskarżony o ile sam się nie przyzna (czytaj wkopie) to nie musi niczego wyjaśniać i odpowiadać na żadne pytania.
Istnieje jeszcze zasada domniemania niewinności oraz zasada in dubio pro reo", że każdą wątpliwość tłumaczy się na korzyść oskarżonego.

Ciekaw jestem jak policja z prokuratorem udowodnią ci że fanty które masz na chacie znalazłeś a nie kupiłeś na pchlim targu?

Wielu łapie się na śpiewkę iech pan idzie na współpracę i się przyzna to wyrok będzie w zawieszeniu, bo jak nie to dołożymy parę zarzutów i będzie 2 lata" nie dodają, że jak się pan nie przyzna to nie będzie wyroku a nawet i sprawy bo nie ma dowodów przestępstwa. Typowe zastraszanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie