stg1971 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 generalnie policja ma prawo zatrzymać,do wyjaśnienia każdego i wszystko,ale tu jest problem,jak opisać odznaczenia,medale itp..stwierdzenie org.kiedyś policja zatrzymała mnie na kilka godzin, w depozycje zostawiłem łańcuszek koloru żółtego.co do kolekcji to lepiej aby to faktycznie znawca spisywał,bo można stracić majątek,po sprawie dostać można kolekcję zomowskich orzełków,zamiast swoich legionowych,,lub 19.
Arctic Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Prokurator to sobie może pisać co chce. Od rozstrzygania jest sąd. W Polsce na razie obowiązuje jeszcze zasada, że to oskarżyciel udowadnia winę. Oskarżony o ile sam się nie przyzna (czytaj wkopie) to nie musi niczego wyjaśniać i odpowiadać na żadne pytania. Istnieje jeszcze zasada domniemania niewinności oraz zasada in dubio pro reo", że każdą wątpliwość tłumaczy się na korzyść oskarżonego.Ciekaw jestem jak policja z prokuratorem udowodnią ci że fanty które masz na chacie znalazłeś a nie kupiłeś na pchlim targu?Wielu łapie się na śpiewkę iech pan idzie na współpracę i się przyzna to wyrok będzie w zawieszeniu, bo jak nie to dołożymy parę zarzutów i będzie 2 lata" nie dodają, że jak się pan nie przyzna to nie będzie wyroku a nawet i sprawy bo nie ma dowodów przestępstwa. Typowe zastraszanie.
bruner0 Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Arctic wszystko się zgadza tylko często jest tak że od postawienia zarzutu do sprawy czeka się i 2 lata.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.