sławek1989 Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Napisano 25 Grudzień 2009 Jakis czas temu udało mi sie znalesc pare zegarkow , nie sa to wykopki . Ale warunki w ktorych przebywały nie były lepsze i sprawiły ze rozpusciły sie prawie wszystkie elementy stalowe natomiast kolor jest praktycznie nienaruszony . Zegarki kieszonkowe maja mechanizmy cylindryczne 4 i 6 kamieniowe srednica 41 mm , Niemcy. Jakie sa szanse na renowacje takiego zegarka , na co nalezy zwracac uwage? Macie moze jakies doswiadczenie w tych sprawach?
RADNORI Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Myślę że najlepiej jak zapytasz zegarmistrza, takiego wiesz starej daty lub w muzeum. Poproś konserwatora z muzeum, czasem sam korzystałem w ten sposób z ich pomocy.
tomala_kikol Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Wstaw fotki bo na samym opisie ciężko bazować:) Głównie mechanizmów to na pewno ktoś coś konkretnie doradzi. Pozdrawiam
samter Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 Polecam znaleźć jakiegoś zegarmistrza-hobbystę w Twoim mieście, teraz trudno o takich. Ew. poszperaj na forach o takiej tematyce, tam na pewno znajdziesz jakiegoś artystę" od takich spraw. Sam 2 dni temu trafiłem jednego cylinderka, mechanizm 10 kamieni, stan praktycznie idealny, na chodzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.