sławek1989 Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2009 Jakis czas temu udało mi sie znalesc pare zegarkow , nie sa to wykopki . Ale warunki w ktorych przebywały nie były lepsze i sprawiły ze rozpusciły sie prawie wszystkie elementy stalowe natomiast kolor jest praktycznie nienaruszony . Zegarki kieszonkowe maja mechanizmy cylindryczne 4 i 6 kamieniowe srednica 41 mm , Niemcy. Jakie sa szanse na renowacje takiego zegarka , na co nalezy zwracac uwage? Macie moze jakies doswiadczenie w tych sprawach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RADNORI Napisano 25 Grudzień 2009 Share Napisano 25 Grudzień 2009 Myślę że najlepiej jak zapytasz zegarmistrza, takiego wiesz starej daty lub w muzeum. Poproś konserwatora z muzeum, czasem sam korzystałem w ten sposób z ich pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 25 Grudzień 2009 Share Napisano 25 Grudzień 2009 Wstaw fotki bo na samym opisie ciężko bazować:) Głównie mechanizmów to na pewno ktoś coś konkretnie doradzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 Polecam znaleźć jakiegoś zegarmistrza-hobbystę w Twoim mieście, teraz trudno o takich. Ew. poszperaj na forach o takiej tematyce, tam na pewno znajdziesz jakiegoś artystę" od takich spraw. Sam 2 dni temu trafiłem jednego cylinderka, mechanizm 10 kamieni, stan praktycznie idealny, na chodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.