kloki Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Witam.Proszę o identyfikację tej skórki. Została znaleziona w jednej skrzynce z innymi elementami skorzanego oporządzenia niemieckiego bezbożnie pociętego na szmelc (m.in. 5 szt szelek, elementy plecaków, podpinek, żabek itp. itd.)
bjar_1 Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 Jakieś końskie oporządzenie"?A propos cięcia szwabskich skórek - też kilka razy trafiałem - makabra!
kloki Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Kolega je ma u siebie, jak będę miał możliwość to zrobię fotkę...
Kuba_70 Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 To może być naczółek czyli cześć rządu końskiego. Chociaż skojarzyło mi się też ze skórzanymi spodenkami ;).pozdrawiam
kloki Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 najpewniej od uprzęży... Też były tam jej elementy :( Ale te szelki to tragiczna sprawa - 5 kompletów w pięknym stanie, sygnowane RBnr... ech..
kloki Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Witam.Proszę o identyfikację tej skórki. Została znaleziona w jednej skrzynce z innymi elementami skorzanego oporządzenia niemieckiego bezbożnie pociętego na szmelc (m.in. 5 szt szelek, elementy plecaków, podpinek, żabek itp. itd.)
kloki Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 element jest rozpruty na obu końcach. Nic mi nie przychodzi niestety do głowy
Slajmi130 Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 Może da się naprawić??? Choć jak to opisujesz to pewnie nie. no cóż strata niepowetowana. PZDR. Kopsniesz może foty tych szelek?
kloki Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Sygnowany logiem producenta - pszczoła. Nazwa miasta Wuppertal - Elberfeld. Niestety nazwy producenta niewiele widać W.Kuck...."
kowalinho Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 Szelki to szelki, mi ręce opadły, jak znalazłem polskie pasy oficerskie, wz24 i wz36, przerobione na skórę do ostrzenia brzytwy...
Pytanie
kloki
Witam.
Proszę o identyfikację tej skórki. Została znaleziona w jednej skrzynce z innymi elementami skorzanego oporządzenia niemieckiego bezbożnie pociętego na szmelc (m.in. 5 szt szelek, elementy plecaków, podpinek, żabek itp. itd.)
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.