atlantic Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 Witam odkrywcy! chciałem się dowiedzieć coś o tej lampie. Dlaczego i po co w luftwaffe lampy na swiecę? czy to wogóle jest oryginał czy jakiś żart. POZDRAWIAM
atlantic Napisano 19 Grudzień 2009 Autor Napisano 19 Grudzień 2009 Dzięki za odzew panowie. Jeśli chodzi o mocowanie lampy to jest tylko widoczny na zdjęciu hak. Lampa nie jest wcale na tyle lekka żeby powiew śmigieł ją strącił czy przewrócił. Fajnie byłoby zobaczyć tą lampę na jakiś zdjęciach z czasów II wojny, wiele by to wyjaśniło. POZDRAWIAM
atlantic Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 Kobieras39, jak uważasz, jakie było pierwotne przeznaczenie tej lampy? jakieś szczególne?
atlantic Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 chłopaki co sądzicie o teorii kolegi zaraz? Mnie się wydaje że światło z tych lamp byłoby słabo widoczne, a w szczególności z lotu ptaka.
tyfus Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 lądowiska ? raczej odpadaa może wytłumaczenie jest jak najbardziej proste ? do oświetlania ziemianek lub innych pomieszczeń, w których nie było prądu ?bo i po co przy tej lampie uchwyt do wieszania ?
Pytanie
atlantic
Witam odkrywcy! chciałem się dowiedzieć coś o tej lampie. Dlaczego i po co w luftwaffe lampy na swiecę? czy to wogóle jest oryginał czy jakiś żart. POZDRAWIAM
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.