lina_90 Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2009 Witam! Panowie jakie macie metody wymiany sprezyn w lodkach amunicyjnych ? Strasznie pekaja mi te ,,zagiete'' rogi. Jak to odginac zeby ta sprezyne wymienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Jak Ci sie bardzo chce to mozesz wymoczyć taką łudke w gorącym oleju i próbować rozginać, mniejsze prawdopodobienstwo pęknięcia ale gwarancji nie daje<pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Mam właśnie problem z tym rozginaniem. Na sucho pękają jak cholera, szkoda bo łódeczki ładne. Myślę nad metodą stosowaną do prostowania mosiądzu czyli na gorąco jakiś palniczek i próbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Spróbuj na oleju tak jak mówiłem, nie powinno popękać, sprawdź na jednej, jak pęknie to lipa jak nie to działaj dalej, słyszałem o tej metodzie przy rozginaniu nieśmiertelników i działało<pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Paweł ma racje. Gorący olej czyni cuda przy prostowaniu mosiądzu, miedzi i cynku. Przy prostowaniu np odznak trzeba jednak się liczyć z odlutowaniem zapięć.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 23 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2009 No tak jeśli wytrzyma odgięcie to sądzę ,że problem pojawi się przy ponownym zaginaniu, w każdym razie muszę spróbować, idą święta będzie trochę wolnego.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.