Skocz do zawartości

Lodki nabojowe- renowacja

lina_90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Panowie jakie macie metody wymiany sprezyn w lodkach amunicyjnych ? Strasznie pekaja mi te ,,zagiete'' rogi. Jak to odginac zeby ta sprezyne wymienic?
Napisano
Jak Ci sie bardzo chce to mozesz wymoczyć taką łudke w gorącym oleju i próbować rozginać, mniejsze prawdopodobienstwo pęknięcia ale gwarancji nie daje
<pozdrawiam
Napisano
Mam właśnie problem z tym rozginaniem. Na sucho pękają jak cholera, szkoda bo łódeczki ładne. Myślę nad metodą stosowaną do prostowania mosiądzu czyli na gorąco jakiś palniczek i próbować.
Napisano
Spróbuj na oleju tak jak mówiłem, nie powinno popękać, sprawdź na jednej, jak pęknie to lipa jak nie to działaj dalej, słyszałem o tej metodzie przy rozginaniu nieśmiertelników i działało
<pozdrawiam
Napisano
Paweł ma racje. Gorący olej czyni cuda przy prostowaniu mosiądzu, miedzi i cynku. Przy prostowaniu np odznak trzeba jednak się liczyć z odlutowaniem zapięć.

pozdr
Napisano
No tak jeśli wytrzyma odgięcie to sądzę ,że problem pojawi się przy ponownym zaginaniu, w każdym razie muszę spróbować, idą święta będzie trochę wolnego.

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie