kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Witam.Poszukuję wymiarów płyny pancernej", osłony ogniowej od wyrzutni Panzerschreck w celu wykonania kopii lub informacji, gdzie takową można pozyskać. Może ma ktoś oryginał, którego chciałby się pozbyć lub wypożyczyć w celu zdjęcia wymiarów?Pozdrawiam - kloki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Oczywiście płyty nie płyny" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Była jeszcze jedna wersja takiej płyty -łatwiejza do wykonania tylko ze względu na kształt brak jest zainteresowania taka plytą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 zdjecie takiej plyty znajdziesz tutaj :)http://www.fjr2.be/Pagina%2017%20-%20Heavy%20Infantry%20Weapons.htmma duzo miej przetloczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 No, może nie pozyczę i nie sprzedam, ale sfotografuję przy calówce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 ...Zawsze coś pomoże...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 mam coś dla Klokiego. Mam nadzieję, że się ucieszysz z tak Mikołajkowego prezentu o de mnie:)Jesli zdjęcie jest za małe, to napisz do mnie na meila to ci prześlę w większym rozmiarze.Lotard146@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 O, o, o... właśnie o to mi chodziło :) ostwid, dzięki za tak zacny prezent, poproszę jednak jeszcze o lepszą wersję na maila, już się odzywam. Potrzebuję wymiary dokładne, ponieważ chcę to rozrysować w AutoCADzie i dać do wykonania. R51 dzięki za fotki. Jeżeli moglibyście jeszcze podać grubość blachy i zasadę funkcjonowania zapięcia na rurę.Pozdrawiam - kloki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Blacha na oko jedynka, zapięcie to stalowa taśma owijana wokół rury i zapinana na zatrzask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Jeszcze jedno zdjęcie z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Dzięki R51 za fatygę :)Czy ta taśma z zatrzaskiem zapewnia stabilność płycie? nie ma dodatkowych zabezpieczeń? Chodzi o to, żeby tarcza nie obkręcała się wokół rury, bo pewnie swoją wagę ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 masz meila o de mnie.Ostwid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Ta płyta waży tyle co nic. To nie jest płyta pancerna. Jej zadaniem było zabezpieczać strzelca przed działaniem gazów prochowych... zrobiona z cienkiej blachy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Czyli dobrze wykonany zacisk powinien załatwić sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 R51 czy mógłbyś jeszcze zmierzyć szerokość i długość całej tarczy? Jest to inny model niż ten prezentowany przez ostwida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 wiem, że długość to 400mm., taka sama, ale nie jestem pewien co do szerokości. Po przeskalowaniu zdjęć wychodzą duże różnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2009 Szerokość wychodzi 330 mm, na wszystkich pozyskanych i przeskalowanych przeze mnie zdjeciach, takze chyba taka powinna byc?P.S.Przepraszam z góry administratora za pisanie postu za postem, ale wykonuję wszystkie prace i pomiary na bieżąco, także pisze od razu o wszelkich wątpliwościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2009 R51 czy mógłbyś pomóc jeszcze raz i sprawdzić szerokość osłony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 40,5 cm na 33 cmPrawdę mówiąc nigdy nie trzymałem w ręku innego rodzaju tarczy niż ta, którą prezentuję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2009 Dzięki wielkie, czyli wszystko się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.